anadoluverumelimedya.com

Meksika’daki depremde ölü sayısı 61’e çıktı

Dünyanın eksenini kaydıran depremde 61 kişi hayatını kaybetti.

Reklam alanı

Meksika, önceki, gün meydana gelen depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ülkenin güney kıyısı açıklarında meydana gelen 8,1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 61’e yükseldi.

Can kaybı ile ilgili resmi açıklamayı Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto yaptı. Televisa News’a verdiği demeçte, depremde ülkenin fakir bölgelerinden Oaxaca eyaletinde 45, Chiapas’ta 12 ve Tabasco’da 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Nieto, Oaxaca kentindeki evlerin 3’te 1’inin çöktüğünü ya da kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Tarım Bakanı Jose Calzada ise depremin en şiddetli hissedildiği Oaxaca’da en az 250 kişinin yaralandığını duyurdu.

Deprem bölgesini ziyaret eden Meksika Devlet Başkanı, şu an için önceliklerinin afetzedelere su ve gıda yardımı sağlanması olduğunu, ayrıca tıbbi yardım ihtiyacının da bulunduğunu belirtti.

Ülkede depremde hayatını kaybedenler için 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Meksika’da Eylül 1985’de meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremde Meksiko City civarında 9 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremin şokunu henüz üzerlerinden atamayan Meksikalıların yeni korkusu depremin hemen ardından etkili olan ”Katia” kasırgası oldu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi verilerine göre, Katia kasırgası birinci kategorideki tropikal fırtınaya dönüştü.

Yetkililer, Meksika’yı etkisi altına alan kasırganın, Veracruz eyaletine bağlı Tecolutla bölgesinin kuzeyinde toprak kaymalarına neden olduğunu bildirildi. Oaxaca’da bir hastane ve belediye binasının yarısı yerle bir oldu.

Yetkililer hızı saatte 185 kilometreye ulaşan rüzgârın toprak kayması ve sele neden olabileceğini söylemiş ve eğimli bölgelerde yaşayanların olası bir tahliyeye hazırlıklı olmasını istemişti.

ulusal.com.tr

görsel: 61medya.net

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.