anadoluverumelimedya.com

Bursa bu kararı konuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında Bursa şehirlerarası terminalini aylık bir milyon 200 bin liraya Burulaş’a 3 yıllığına kiraya verdi. Ancak daha sözleşme süresi dolmadan, 18 Aralık 2014 tarihinde belediye meclisi yeni bir karar aldı. Bu yeni karara göre, kira alınmasından vazgeçilerek, terminal 10 yıllığına brüt hasılatın sadece yüzde 5’i karşılığında Burulaş’a devredildi.

Reklam alanı

Olay Bursa’nın haberine göre; Bursa Büyükşehir Belediyesi 14 milyon lira zarara uğratıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay 6. Daire Başkanlığı, daha önce devlet ihale kanununa göre ihale edilen Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali sözleşmesinin mevzuata aykırı şekilde sonlandırıldığını saptadı. Sayıştay, terminalin işletme brüt hasılatının yüzde 5’i oranında bedel karşılığında Burulaş’a tahsis edilmesini, hukuka aykırı buldu.

FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ ALINACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla, kamunun 14 milyon 148 bin 861 lira zarara uğratıldığını belirleyen Sayıştay, paranın faiziyle birlikte kararda imzası olan kişilerden tahsil edilmesine karar verdi.

“ALTEPE HEPİMİZİN BAŞINI YAKTI”

Konuyla ilgili Olay Bursa’ya konuşan adının açıklanmasını istemeyen bir Belediye Meclis üyesi, “Başkan Recep Altepe ve iş bilmez danışmanlarının kurbanı olduk. Konu komisyonda bile görüşülmeden gündeme geldi. Başkan onay verince bizde her zamanki gibi ona güvenip onayladık. İncelenmediği aklımıza bile gelmedi. Yargılama sonucu hepimiz suçlu bulunduk. Kamuyu zarara uğratmak gibi bir suçtan mahkum edildik. Ödeyeceğimiz para da cabası. Umarım bu hepimize ders olur. Bir de buna benzer aldığımız kararlar var. ‘O kararlardan da başımıza bir şey gelir mi?’ diye de düşünmeden edemiyoruz.”dedi.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.