anadoluverumelimedya.com

Çapan: Türkiye Cumhuriyeti iktidara miras değil!

26. dönem CHP Milletvekili AdayıÇetin Çapan, ‘Hayır’ mücadelesinin, AKP iktidarının yenilmez olmayışını gösterdiğinin altını çizerek, “Son 14 yıldaki iktidar, siyasi parti niletiğini yitirerek, kendilerine göre bir ülke yaratma çabası içine girdi. Siyasi iktidar birçok şeyi lehine çevirebilir ama bunlar kurucu ilkelerimize ters düşünce, hatta o izleri silme çabalarına girince, partimiz ve başta genel başkanımız olmak üzere tavır koyduk, yürüyüş başlattık, bu yürüyüş toplumda da ciddi bir karşılık buldu” dedi.

Reklam alanı

“BİZ SANDIKLARI KORURKEN ONLAR YSK’YI ELİMİZDEN KAÇIRDI”

CHP’nin her zaman toplumun sorunlarını dile getiren bir parti olduğunu söylerek devam eden Çapan, “İnsanların artık o tuzun koktuğunu hissettiği süreç yeni başladı. Biliyorsunuz bizim partimiz yüzde 26 civarında oy aldı. YSK ile, yine bilinen yolsuzluklarla, seçim usulsüzlükleriyle sonucu lehimize bağlamak yerine aleyhimize bağladılar.  Biz sandıkları korurken onlar YSK’yı elimizden kaçırdılar” diye konuştu.

“YENİ BİR SİVİL ANAYASA YAPILMALI”

Çetin Çapan sözlerine şöyle devam etti:

Bu yürüyüş, ilk defa toplumun gündemini belirlerleyen bir yürüyüş oldu. Biliyorsunuz 30 zaferinin temelleri 26 Ağustos’ta atılmıştı. Burada büyük bir zafer kazanılmıştı. Bu zaferimizi bile yok sayacak duruma getirdiler. Adalet arayışı devam etmeli. Devam ederken de yeni bir sivil anayasa hazırlığı yapılmalı. Herkesimi kapsayan bir anayasa olmalı”…

“İŞİNİZ ZOR, İŞİMİZ ZOR”

Toplumun her kesimi gibi muhalif gazetelerin de baskı altında olduğunu ifade eden Çapan, “Türkiye Cumhuriyeti, burada her hangi bir siyasi iktidarın kendine bırakacağı miras değil. Hem yürüyüşte olsun, hem kurultayda olsun, adalet arayan, hırpalanmışlığı gören herkes kendisi karar verir burada. Buraya gelen katılımcıları gururla izliyorum.  Böyle bir dönemde sayının hiçbir önemi yok. Doğu ve Güneydoğu’da da çalıştaylar yapılmalı. ‘Hayır’ mücadelesi AKP iktidarının yenilmez olmayışını göstermiştir. Burası da hayır mücadelesinin devamıdır. YURT Gazetesinin ve iktidara göre muhalif sayılan gazetelerin, toplumun her kesiminde olduğu baskı altında olunduğunu biliyorum. Sözcü’ye yapıldı, Cumhuriyet’e yapıldı, zaman zaman YURT’a sataşıldı. İşiniz zor. İşimiz zor” diyerek sözlerine son verdi.

yurt gazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.