anadoluverumelimedya.com

GATA’da ‘asker sürgünü’

TURAN SALCI

Reklam alanı

15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından sivilleştirilerek Sağlık Bakanlığına bağlanan Gülhane Askeri Tıp Akadamesi (GATA)’nin Haydarpaşa binasında, bayram öncesi alınan tayin kararlarıyla tamamı asker kökenli, 26’sı hekim 60 personel başka hastanelere gönderildi.

GERİ ADIM ATMADILAR

GATA ve askeri hastaneler 31 Temmuz 2016’da OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alınarak Sağlık Bakanlığına devredildi. GATA ve askeri hastanelerin devrinin ardından, TSK’nın zayıflatıldığı, sivilleştirmenin zafiyet yaratacağı ve GATA’nın FETÖ’den temizlenip TSK’da kalması gerektiğine dair birçok emekli askeri hekim ve komutan tarafından tepki gösterildi. Fakat hükümet aldığı karardan geri adım atmadı. Yıllarca ordunun içinde askeri tıbbı öğrenen personelin tasfiyesi ise devam ediyor. Aydınlık’ın ulaştığı bilgilere göre sivilleştirmenin ardından İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alan eski Haydarpaşa GATA’da Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bayram öncesi tayin listelerinde tamamı GATA’dan yetişmiş asker kökenli olan 60 personel başka hastanelere gönderildi. Tayini yapılan asker kökenli 60 kişinin 26’sının ise askeri hekim olduğu öğrenildi.

GATA’NIN RUHU VAR

Kurum içi yapılan tebligatta başka hastaneye sürüldüğünü öğrenen personelin birçoğunun emekliliğini istediği öğrenildi. Tayin listesinin haklarında herhangi bir soruşturma açılmamış kişilere yapıldığını söylenen kaynaklar, “Bu personelin tek suçu askeri hekim olmaları. GATA’nın bir aidiyet ruhu vardır, hiçbir asker kökenli hekim veya personel bu sürgünü hoş karşılayamaz” diyerek tayinlere tepki gösterdi.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.