anadoluverumelimedya.com

Almanya’dan AKP hükümeti ve belediyeleri zora sokacak karar

Berlin yönetimi, Türkiye krizinde yeni yaptırımlar için düğmeye bastı. AKP hükümeti ve belediyeleri içinhayati öneme sahip Avrupa Yatırım Bankası kredilerinin mercek altına alınması, ikili ilişkilerdeki kredi garantilerine de üst sınır belirlenmesi kararı alındı.

Reklam alanı

Ankara üzerindeki ekonomik yaptırımları arttırma kararı

Türkiye ile Almanya arasında Anayasa referandumu öncesinde başlayan, referandum sonrasında da devam eden gerilim bir eşik daha atlarken, Almanya’dan bir yaptırım adımı daha geldi. Deutsche Welle’nin haberine göre; Merkel hükümeti üç ayaklı bir stratejiyle Ankara üzerindeki ekonomik baskıyı artırma kararı aldı.

 Avrupa Yatırım Bankası kredilerine fren

İki ülke arasındaki ekonomik destekleri gözden geçiren, AB mali yardımlarında da yüzlerce milyon avroluk kesinti için Brüksel’de girişimlerde bulunan Berlin yönetimi, Ankara’nın son açıklamalarla gerilimi daha da tırmandırması üzerine AKP hükümeti ve AKP’li belediyeler açısından büyük önem taşıyan Avrupa Yatırım Bankası (AYB) kredilerini mercek altına aldı.

 Türkiye artık “farklı bir bakışla” değerlendirilecek

Deutsche Welle’ye konuşan Alman yetkililer, AB ile tam üyelik müzakereleri yürüten ve bu nedenle aday ülkeler statüsünde kredi desteğinden yararlanan Türkiye’den yapılacak başvuruların “artık farklı bir bakışla değerlendirileceğini” söyledi, bu beklentinin üye ülkelere aktarıldığını bildirdi.

AB kulislerinde de Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden birinin AYB’den 200 milyon avroluk kredi talebine onay verilmemesi yönünde eğilim olduğu ifade edildi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.