anadoluverumelimedya.com

Alman gazetecilerden çağrı: Türk hükümetini eleştirenler…

Türkiye’nin isteği ile Cumartesi sabahı Uluslararası Polis Teşkilatı INTERPOL’ün tutuklama kararına dayanarak tatilini yaptığı Granada’da tutuklanan yazar ve çevirmen Doğan Akhanlı, avukatı İlias Uyar’ın duruşmadan hemen sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamalarına göre adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Reklam alanı

Madrid Nöbetçi Mahkemesi’nin Pazar günü verdiği karara göre serbest kalan Akhanlı‘nın şimdilik İspanya’nın başkenti Madrid kentinin sınırlarının dışına çıkması yasak. Türkiye’den gelecek olan Akhanlı dosyasına göre İspanyol mahkemesi nihai kararını verecek. 

2001 senesinden beri sadece Alman vatandaşı olan 1957 Şavşat doğumlu yazar ve çevirmen Doğan Akhanlı 60 yaşında olup 1992 senesinden beri Almanya’nın Köln şehrinde yaşıyor. Uluslararası Yazarlar Birliği PEN üyesi olan Akhanlı’nın yayınlanmış eserleri arasında Denizi Beklerken, Gelincik Tarlası, Kıyamet Günü Yargıçları ve Madonna’nın Son Hayali bulunuyor.

“TÜRK HÜKÜMETİNİ ELEŞTİREN YAZILAR YAZANLAR ACİLEN BAŞVURSUN”

Bu arada Almanya Gazeteciler Birliği (DJV) ise gazetecilere yurtdışı seyahatlerine çıkmadan önce Federal Emniyet Teşkilatı’na (BKA) başvurarak haklarında yakalama ya da tutuklama emri olup olmadığını kontrol etmeleri çağrısında bulundu. DJV’den yapılan açıklamada Türkiye’deki hükümeti eleştiren yazılar kaleme alan gazetecilere “acilen” BKA’ya başvurmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Ali Yıldırım – Berlin

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.