anadoluverumelimedya.com

Düzbağ’da yurttaşlar Göksu Çayı için direnişte

OKTAY ÖZTÜRK / Birgün
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyu projesine Helete halkı ‘dur’ dedi.
Göksu Çayının tamamını Gaziantep Belediyesi’ne vermek istemeyen Heleteliler suyun tahliyesi için yapılan tünel inşaatına müdahale etti. Jandarma barikatları ve TOMA’dan sıkılan tazyikli suya rağmen, kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden inşaatı durduran Heleteliler daha sonra iş makinelerini inşaat alanından çıkardı.

Reklam alanı

Dört jandarma barikatı ve TOMA’dan sıkılan su Heletelileri durduramadı.
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ (Helete) İçme Suyu Barajının yapılacağını daha önce belirtti. Daha sonra Göksu Çayının tamamının regülatörler aracılığıyla boruya aktarılarak götürüleceği Heleteliler tarafından öğrenilince bin beş yüze yakın mahalleli inşaatı durdurmak üzere yollara düştü. İnşaata beş yüz metre kala kurulan jandarma barikatını yaran Heleteli kadın, çocuk, yaşlı ve gençler diğer barikatı da yardılar. Tünele yirmi metre kala kurulan TOMA ve Jandarma barikatını da geçen Heleteliler tünelin girişinde oluşturulan son jandarma barikatını da iş makinelerini Helete sınırlarından çıkarmak için yardılar.

Heletelilere verilen sözler yerine getirilmedi
Heleteliler, Maraş’ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Helete Mahallesinin içinden geçen Göksu Çayını Baraj yaparak götürmek isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle çeşitli protokoller aracığılığıyla uzlaşmaya çalıştı. Altı bin nüfuslu Helete Mahallesi sakinleri, mahallenin en önemli değeri olan suyun gitmesiyle büyük bir nüfus kaybının yaşanacağı, yeşil alanların kuruyacağı ve Pazarcık, Gölbaşı, Nurhak, Çağlayancerit havzasının tek eğlence ve serinleme alanı olan çayın havzaya büyük bir darbe vuracağı endişesiyle daha önce çeşitli eylemler yaptılar. Göksu’nun götürülmesi karşılığında siyasilerden ve yetkililerden ilçelik verilmesi talebinde bulunan Heleteliler, talepleri karşılanmayınca en son Fatma Şahin ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı mahalleye davet ettiler.

29 Nisanda mahalleye gelen Kaynak ve Şahin Heletelilere ilçe olma sözü verdi ancak aylar sonra bu sözün tutulamayacağı ortaya çıktı.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.