anadoluverumelimedya.com

Yeni Şafak: Adil Öksüz’ü Almanya gizliyor

Püskürtülen 15 Temmuz FETÖ‘cü darbe kalkışmasını Akıncı Üssü’nden yöneten firari Adil Öksüz’e ilişkin önemli bir bilgiye ulaşıldı.

Reklam alanı

Özel ekip tarafından 1 yıldır izi sürülen Öksüz’ün 18 Temmuz’da uçakla Ankara’dan İstanbul’a geldiği buradan da Sakarya’ya geçtiği anlaşılmıştı. Resmi yollardan yurt dışına çıktığına dair herhangi bir kayıt bulunmayan Öksüz’ün Almanya’ya kaçtığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak’ın haberine göre Öksüz bir süre önce Frankfurt’ta ve Ulm’da görüldü.

Habere göre Öksüz, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum talebinde bulundu. Talebi yabancılar polisi tarafından kabul edilen Öksüz’ün özel statüye tabii tutulduğu adının resmi kayıtlara geçirilmediği, işlemleri tamamladıktan sonra da Hannover’a gittiği öğrenildi.

Öksüz, darbeden 6 gün sonra, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu ile irtibat kurmuştu. ABD’nin Almanya’da 180 civarında hava ve kara üssü bulunuyor. ABD uçakları da İncirlik’ten Almanya’daki Ramstein hava üssüne neredeyse hergün uçuş yapıyor.

Fethullah Gülen’in dizinin dibinde otururken çekilmiş fotoğrafları bulunan, FETÖ’nün kara kutusu Öksüz’ün kalkışmadan 2 hafta önce eşi ve 3 çocuğunu ABD’ye gönderdiği belirlenmişti.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.