anadoluverumelimedya.com

Devlet okullarında skandal: ‘satılık öğretmen’ dönemi

Çocuklarını fiziki şartları iyi bir okulda okutmak için bağışa zorlanan öğrenci velileri bu kez de “Gözde öğretmeni” bulmak için 5 bin ila 10 bin TL arasındaki meblağı gözden çıkarmak zorunda bırakılıyor. Başını, Okul Aile Birliği yetkililerinin çektiği öğretmen borsası hakkında sert tepki gösteren Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Baran Barış Yıldız ise ‘En ufak bir şikayette hiç acımam, canlarına okurum” mesajını verdi.

Reklam alanı

Yerelkulis’te yer alan habere göre; Okul kayıtlarında alınan zorlama bağışlar nedeniyle canlarından bezen öğrenci velileri, okul içinde önlerine çıkan  ‘Öğretmen borsası’ nedeniyle de şoke uğradı. Kendilerine, ‘Şu öğretmen daha iyi eğitim veriyor. Çocuğunuzu bu sınıfa yazdırmak isterseniz 10 bin TL’yi gözden çıkarmak zorundasınız’ şeklinde yönlendirmeler yapıldığını belirten bazı veliler, ‘Yetkililer bu rezalete el koysun’ çağrısında bulundu. Gelişmelere en sert tepki ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldız’dan geldi Müdür, ‘Canlarına okurum’ diye konuştu.

BEYLİKDÜZÜ’NDE ORTAYA ÇIKTI

Beylikdüzü Bizimkent İlköğretim Okulu’nda ortaya çıkan ‘Öğretmen borsası’ eğitim camiasında yankı uyandırdı. Okul Aile Birliği’nin öğrenci velilerini bazı öğretmenlere övgü dolu sözlerle yönlendirdiği ve karşılığında yüklü miktarda bağış istediği iddialarının ayyuka çıkması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Baran Barış Yıldızı’ın da olaya el koymasına neden oldu.

BU ÖĞRETMENLER DAHA KALİTELİ PAZARLIĞI

Okul öğretmenlerinden O.B. ve H.G.’nin daha kaliteli eğitim verdiğini öğrenci velilerine aktaran Okul Aile Birliği yetkililerinin, yönlendirme sonucu yüklü bağışlar talep ettiği öğrenildi. Bu teklif karşısında meblağı yüksek bulan velilerin çocuklarının daha iyi eğitim alacağı düşüncesiyle aile bütçelerini zorladıkları ve pazarlığa giriştiği bilgisine ulaşıldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SERT ÇIKTI: ACIMAM

Bazı duyumların kendilerine de geldiğini ifade eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Baran Barış Yıldız bu konu ile ilgili sorulara, “En ufak şikayette hiç acımam canlarına okurum. Gerekli idari soruşturmayı başlatırım” diye yanıtladı.  Müdür Yıldız, ayrıca bağışa zorlanan velilere de adres göstererek, “Gelsinler bize şikayet etsinler” dedi.

yurtgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.