anadoluverumelimedya.com

AKP neyin peşinde!

İsmet Özçelik / Aydınlık

Reklam alanı

AKP’de son dönemlerde bir gariplik var. Milletvekilleri ve partililer de Erdoğan ile AKP yönetiminin ne yapmak istediğini anlayabilmiş değil. Çoğu işi Reis’e havale etmiş durumda.

“Reis bir şey yapıyorsa bir bildiği vardır” havasındalar.

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ SİNCAN’DA

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, partinin 16. kuruluş yıldönümü 14 Ağustos günü Ankara’nın Sincan ilçesinde yapılacak. 28 Şubat sürecinde çok tartışılan simge ilçede.

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenecek geniş katılımlı toplantıda konuşacakmış. “28 Şubat’ta bu sokaklarda tanklar yürüyordu, şimdi millet yürüyor” mesajı verecekmiş.

BİLİNÇALTINDA ORDU DÜŞMANLIĞI

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimini Türk Ordusu bastırmasına rağmen peş peşe kararlar alındı:

– Türk Ordusunda emir komuta birliği bozuldu. Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlandı.

– Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığına aktarıldı. Asker yetiştiren okullar kapatıldı.

-Askeri Liseler, Harp Okulları, Harp Akademilerinin kapısına kilit vuruldu.

-Terörle savaşan Mehmetçik için şart olan askeri hastaneler artık yok.

-15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının birinci yıldönümü anmaları için hazırlanan afişlerde Türk Ordusu hedef alındı. …

Hangi birini sayalım..!

Şimdi yine benzer bir yanlışa daha imza atılıyor. AKP kuruluş yıldönümü Sincan’da yapılıyor. Sincan’da yürüyen tanklar üzerinden oklar Türk Ordusuna çevriliyor.

“AKP neyin peşinde?”sorusu gündemde! AKP kurucularından ve ilk dönem bakanlarından eski bir AKP’li “Bilinçaltında Ordu düşmanlığı var. Bu hiç değişmedi” dedi. Umarım yanılıyordur!

YANLIŞ!

 

AKP kurmayları ses çıkarmasa da kapalı kapılar arkasında, yapılanın yanlış olduğunu dillendirenlerin sayısı epeyce fazla.

Ordu konusunu kaşımanın doğru olmadığı ifade ediliyor.. “Hele terörle mücadelenin yeniden şiddetlendiği, Suriye’nin, Irak’ın bölünmeye çalışıldığı şu günlerde” değerlendirmesi yapılıyor.

İş yine dönüp dolaşıp Erdoğan’ın yakın çevresine ve danışmanlarına geliyor. “Kılavuz” vurgusu yapılıyor.

NEDEN?

FETÖ’nün ve 15 Temmuz darbe girişiminin “siyasi ayağı”nın üzerine bir türlü gidilememesi. Barzani’nin 25 Eylül’de yapacağı bağımsızlık halk oylamasına yapılan itirazların “cılız” kalması. Barzani’nin can damarı olan Habur’un kapatılmaması. AKP kuruluş yıldönümünün Sincan’da yapılması…

AKP’lilere “neden?” diye sorunca yanıt vermekte zorlanıyorlar. Biraz ısrar edince karşımıza “seçim”çıkıyor. Bütün hesapların “seçime”hem de “erken seçime” göre yapıldığı anlaşılıyor.

OYUN DİSİPLİNİ BOZULDU

Yaptırılan anketlerde, AKP oyları 7 Haziran’da alınan oya düşmüş görünüyor. Bunun da AKP’nin oyun disiplinini bozduğu konuşuluyor. Küçük oy hesaplarının daha fazla oy kaybına neden olduğu iddia ediliyor.

Siyasi arenada yaşanan yeni gelişmelerin AKP’de gerilimi iyice arttırdığı tespitleri yapılıyor. Kıdemli AKP’lilerin kaygıları giderek artıyor. Erdoğan’a ulaşamamaktan yakınıyorlar.

“Yanlış, yeni bir yanlışla giderilmeye çalışılınca, sorunlar içinden çıkılmaz hale geliyor. Bu kafayla gidilirse Erdoğan’ın korktuğu başına gelecek”uyarısı yapıyorlar.

SP’LİLERE ÇENGEL

AKP’de kongre süreci başladı. “Metal yorgunluğu”giderilmeye çalışılıyor. Ama bu işin o kadar kolay olmayacağı anlaşılıyor.

İl ve ilçelerden gelen haberlere bakılırsa Saadet Partililer gözde.

AKP’ye katılmamış etkili Saadet Partili isimlere çengel atıldığı anlaşılıyor. Birçoğuna yöneticilik teklifi götürüldüğü bildiriliyor.

Saadet Partisi yöneticileri de durumdan haberdar. “AKP’lilerin dişine kan değdi. Ama bizimkiler temiz. Bizim arkadaşlarımız üzerinden itibar sağlamaya çalışıyorlar” görüşündeler.

Erdoğan’ın Saadet Partisi’nin desteğini almaya büyük önem verdiği açık. AKP kuruluş yıldönümünün Sincan’da yapılmasını, Merve Kavakçı’nın Büyükelçiliğini bu çerçevede değerlendirenler de var.

görsel: kronos.news

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.