anadoluverumelimedya.com

Ahmet Şık’ın ithamları ağır geldi! Tarihi savunması için suç duyurusu

Cumhuriyet çalışanlarının yargılandığı davanın ara kararından önce mütaalasını veren Savcı Hacı Hasan Bölükbaşı, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu, Ahmet Şık için tutuklamanın devamını talep etti.

Reklam alanı

AHMET ŞIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Savcı Bölükbaşı, “Ahmet Şık’ın esasa ve savunmaya ilişkin olmayan TC ve yargı organları açısından suç unsuru bulunduran ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına, iddianamede belirlenen ve Twitter sosyal paylaşım sitesi ve Cumuhuriyet.com.tr ’de yayınlanan haberlerin, PKK/KCK terör örgütleri amaçları doğrultusunda terör örgütlerine lojistik destek sağlayan paylaşım ve beyanları, iddianamedeki iddiaları yanıtlamaktan uzak beyanlarda bulunarak iddialarla ilgili esasa ilişkin savunma yapmaktan kaçınması” gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

MAHKEME TALEBİ KABUL ETTİ

Savcının Ahmet Şık’ın savunması hakkında suç duyurusunda bulunması talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Savcının mütaalasının ardından ara kararını açıklayan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay tahliye edildi. Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına karar verdi.

AHMET ŞIK: BURADA ÇIKAN KARAR DİYOR Kİ SİZE DİZ ÇÖKTÜRECEĞİZ

Ahmet Şık kararın açıklanmasından sonra tarihi konuşmasında,”Bugün burada çıkan karar diyor ki size diz çöktüreceğiz. Şunu bilsinler, bütün zorbalar, tetikçileri bütün kurumları ve kişileri ve alçak ve haysiyet yoksunları organize kötülük örgütünün bütün elemanları bilsinler. Bugüne kadar sadece anne babamın elini öpmek için eğildim. Bundan sonra da öyle olacak.” dedi.

cumhuriyet

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.