anadoluverumelimedya.com

CHP’li Tanal: Bu üç bakanlık Menzil tarikatının elinde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, üç bakanlığın Menzil tarikatının elinde olduğunu söyleyerek, “Emniyet mensupları tayin terfi alabilmek için Menzil’den referans alıyor” açıklamasında bulundu.

Reklam alanı

KRT’de Çağlar Cilara’nın konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlıkları’nın Menzil tarikatının elinde olduğunu açıkladı.

“Geçmişte FETÖ’ye nasıl okullar arsalar tahsil ettiyse, güçlendiyse, kuvvetlendiyse, darbe girişimine kadar geldilerse aynı şekilde yeni FETÖ’ler çıkacak” ifadelerini kullanan Tanal, ayrıca bazı bakanlıkların Menzil tarikatının elinde olduğunu da söyledi.

Tanal, “Şu anda İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıkları Menzil tarikatının elinde. Emniyet mensupları tayin terfi alabilmek için Menzil’den referans alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet böyle cemaat kültürüyle idare edilemez. Sizin referansınız liyakat olacak. Liyakatın olmadığı ülkede kayırmacılık vardır, eşitlik olmaz, hukuk devleti olmaz, insan hakları olmaz” ifadelerini kullandı.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.