anadoluverumelimedya.com

“Atatürk yok laiklik yok cihad var mezhepçilik var”

Milli Eğitim Bakanlığı sürpriz bir şekilde erken davranarak zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi taslak programını da askıya çıkardı.

Reklam alanı

Geçen günlerde yeni ders müfredatlarını açıklayan Bakanlık ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatının ise haftaya açıklanacağını duyurmuştu.

Eğitim-iş de incelemenin ardından taslak program üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Atatürk, diğer inançlar, laiklik yok. Cihada övgü ve mezhepçilik var!” denildi.

Eğitim-iş Merkez Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

– Söz konusu müfredat, taslak olmayı bile hak etmeyecek kadar çağdışı ve dini terör örgütleriyle mesafesiz duran bir metindir.

– Söz konusu taslak müfredat, MEB’in açıkladığı yeni genel müfredat ile birlikte değerlendirildiğinde, Atatürk’e, onun hatırasına ve yol arkadaşlarına, Cumhuriyet’in değerlerine bir saldırı olduğu açıktır. Bu taslak müfredatta da Atatürk’e ilişkin tüm konuların çıkarılması, içinde Atatürk sevgisi olan çocuklardan cahil/gerici bir toplumun yaratılamayacağının bilinmesinden gelmektedir. Eğitim-İş olarak çocuklarımızla Atatürk’ün, çağdaşlığın, laikliğin, bilimselliğin bağının koparılmasına asla müsaade etmeyeceğiz!

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.