anadoluverumelimedya.com

‘Venezuela özgür bir ülkedir ve kimseden emir almaz’

Başkan Maduro, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherin’in Kurucu Meclisin iptal edilememesi durumuda Venezuela’ya yaptırım olasılığının gündemde olduğu yolundaki sözlerini değerlendirdi. Maduro, Venezuela Televizyonu’ndan yayınlanan kanuşmasında “Federica Mogherini Venezuela hükümetine emir veriyor. 1809’da olduğumuzu ve Avrupa imparatorluklarından emir aldığımızı sanıyorlar. Venezueal özgür bir ülkedir ve kimseden emir almaz” dedi.

Reklam alanı

VENEZUELA’NIN EGEMENLİĞİNE SAYGI DUYUN

AB’yi Venezuela’ya karşı yaptırım uygulamaya çağıran İspanya’dan da Venezuela’nın iç işlerine karışmamasını isteyen Maduro şöyle devam etti: “Venezuela, İspanya’nın ya da dünyanın herhangi bir ülkesinin egemenliğine ve anayasasına nasıl saygı duyuyorsa İspanya da Venezuela’nın anayasasına saygı duymalı.”

TRUMP’TAN YAPTIRIM TEHDİDİ

Öte yandan ABD Devlet Başkanı Donald Trump da Maduro’yu Kurucu Meclisi iptal etmemesi halinde ekonomik yaptırımla tehdit etti. Trump, “ABD, Venezuela parçalanırken sessiz kalmaz. Eğer 30 Temmuz’da Maduro rejimi Kurucu Meclisi uygulamaya koyarsa ABD güçlü ve hızlı ekonomik önlemler alacaktır” dedi.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.