anadoluverumelimedya.com

Türk fırkateyni Güney Kıbrıs gemisini izlemeye aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Doğu Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj yapabileceği değerlendirilen gemiyi izliyor.

Reklam alanı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, TCG Gökçeada’nın, Doğu Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj faaliyetinde bulunabileceği değerlendirilen West Capella isimli gemiyi izleme görevi gerçekleştirdiği bildirildi.

‘TEK TARAFLI ADIMLARA KAŞI BİZİM DE ATACAĞIMIZ ADIMLAR OLACAKTIR’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kıbrıs Rum Kesimi’nin Akdeniz açıklarında doğalgaz sondaj çalışmaları söz konusu olacak, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine söz konusu rezervlerde Kuzey Kıbrıs’ın da hakkı olduğunu vurgulamıştı.

Çavuşoğlu “Kıbrıs’ın etrafındaki her türlü rezervlerde KKTC ve Kıbrıs Türk halkının hakkı vardır. Esasen Rum tarafı bunu söylemlerinde inkar etmemektedir. Fakat tek taraflı olarak bunları yürütüyor. Bir taraftan biz İsviçre’de Kıbrıs’ta bir çözüm için müzakereleri yürütürken aynı anda Rum Kesimi’nin bu sondaj çalışmalarını yürütmek için bir gemiyi bölgeye getirdiğini gördük. Esasen Rum tarafının çözüm ve işbirliği konusunda ne kadar samimiyetsiz olduğunun bir göstergesidir. Bir çözüme odaklanmak yerine bir taraftan provoke edecek şekilde bu sondaj çalışmalarını tek taraflı yürütmeye çalışmıştır. Zaten samimi olmadıkları için 10 gün aralıksız müzakere etmemize rağmen, sabırla beklememize rağmen bir sonuç elde edilememiştir. Elbette Rum tarafının bu tek taraflı faaliyetlerine duyarsız kalmamız mümkün değil. Enerji Bakanlığımız ve (Dışişleri) Bakanlığımızla beraber atılacak adımlar konusunda işbirliği içinde. Elbette bu tek taraflı adımlara karşı bizim de atacağımız adımlar olacaktır” demişti.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.