anadoluverumelimedya.com

Kılıçdaroğlu: Bu yürüyüşün sonucunda…

CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ADALET YURUYUSUNU YAGMUR ALTINDA SURDURUYOR FOTOGRAF: ZIYA KOSEOGLU/CHP GENEL MERKEZI
Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününde Hürriyet’ten Murat Yetkin’e konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününde Murat Yetkin’e konuştu.

Reklam alanı

“Bana bir ay önce ‘Ankara ile İstanbul arasında yürüyüş yapar mısın’ deselerdi itiraz ederdim. Siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz, 450 km yürünür mü diye. Ama Türkiye’de yaşadığımız olaylar bu yürüyüşe ortam hazırladı. Gerçekten kararlıyım” diyen Kılıçdaroğlu, yürüyüşün sonucunda “Türkiye’de çok şeyin değişeceğini” belirtti. Murat Yetkin’in karavanda Kılıçdaroğlu ile yaptığı mini röportaj şöyle:

 

20 gündür yürüyorsunuz. Genç insanlara bile ağır gelir. Sırrı nedir bunun?

Bana bir ay önce ‘Ankara ile İstanbul arasında yürüyüş yapar mısın’ deselerdi itiraz ederdim. Siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz, 450 km yürünür mü diye. Ama Türkiye’de yaşadığımız olaylar bu yürüyüşe ortam hazırladı. Gerçekten kararlıyım. Bir davaya inanıyorsanız sizin ruhunuz, manevi ikliminiz buna hazır hale geliyor ve önünüzde hiçbir engel olmadığını görüyorsunuz.

Bu yürüyüşün sonucu ne olacak sizce?

Bu yürüyüşün sonucu, Türkiye’de çok şey değişecek, değişmeli. Adalet duygusu toplumun tüm kesimlerine sirayet etti, bütün dünyada Türkiye’de adaletin olmadığı yönündeki kanı pekişti, hükümetin kendisini sorgulaması lazım. Bu insanlar sıcakta, soğukta, yağmurda, çamurda, siste niye yürüyorlar. Bizi eleştireceklerine oturup düşünmeleri lazım. Şu anda iktidar kanadının bir kesimi bu tartışmaları kendi iç dünyasında yapıyor.

gerçekgündem

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.