anadoluverumelimedya.com

İhaleyi veren sorumludur

M. İlker Yücel

Reklam alanı

ilkeryucel@aydinlikgazete.com

Tam 5 bin acemi asker. Bin bir türlü önyargı ve endişeyle etrafını izleyenler, sağını solunu bilmeyenler, adımlarını uyduramayanlar, korkudan ağlayanlar…

Sadece 20 günde; ayaklarını bir tay gibi sağlam yere vurarak uygun adım yürüyüp, gururla dolu göğüsleri önde, ‘vatan sana canım feda’ diye haykıran Mehmetçikler olduk!

20 yaşına kadar geçim derdiyle orda burda itilip kakılarak çalışan mahçup gençlere kısa sürede duygu ve disiplin yüklenerek cepheye atılma bilinci verildi.

359. dönem Piyade Er M. İlker Yücel başta olmak üzere bütün bir alay, askerlerini özgüven aşılayarak eğiten Alay Komutanı Piyade Albay Şefik Güvenç’e hayran kalmıştık.

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminde Albay Şefik Güvenç’in, vatansever bir subay olarak, Ordu’nun namusunu koruduğunu öğrendiğimizde askeri olarak gururlandık.

Yetenekleri onu Albay rütbesinde Tugay sorumluluğu almasını sağlamıştı.

Bu satırların yazarı Manisa’da askerlerin zehirlendiği yemekhanede 20 gün boyunca istihkakını aldı. Hükümete yakın şirkete ihaleyi veren, tam 4 kez zehirlenme hadisesine rağmen önlem almayan Milli Savunma Bakanlığı, ihaleyi feshetme yetkisi bile olmayan Albay Şefik Güvenç’i görevden alarak sorumluluğunu perdeledi.

Böyle komutanın emrinde bir ömür askerlik yapılır ama böyle Bakanlığın emrinde bir öğün yemek yenmez!

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.