anadoluverumelimedya.com

Aleviler’den Adalet Yürüyüşü’ne destek

BirGün’ün haberine göre, AABF Başkanı Hüseyin Mat, “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti her gün biraz daha ortadan kaldırılıyor. Gazeteciler, yazarlar ve milletvekilleri muhalif görüşleri nedeniyle hapishanelerde. Tüm toplum sindirilerek, ülkemiz açık bir cezaevine dönüştürülüyor. Anayasamıza göre bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı, siyasal iktidarın ve tek kişinin bürosu haline getirilmek isteniliyor.

Reklam alanı

Saldırı adaletedir. Saldırı halkımızadır. Çünkü adalet olmadan Halkın hak arama özgürlüğünden bahsedilemez. Başaramayacaklar” dedi.

Birleşme çağrısı

Mutlak çözümün birleşmekten geçtiğini vurgulayarak “Bu oyunu bozmamızın yolu, siyasi kimliklerimiz ne olursa olsun yan yana durmaktan, omuz omuza vermekten, birleşmekten geçiyor.

Sizleri anayasal haklarımızı savunmak için ‘’ADALET İÇİN’’ mitingini birlikte gerçekleştirmeye, mitinge katılmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırı tüm halkımızadır.

Mitingde siyasi kimlikler kullanılmayacaktır. İsteğimiz, halkımızın sivil toplum örgütlerinin başkanları aracılığıyla kendi adalet talebini ortaya koymasıdır. En geniş katılım için tüm sivil toplum örgütleri çalışmalı, Mitinge çağrı yapmalıdır.Gün Adalet için Birlik ve Mücadele Günüdür” şeklinde bir açıklamada bulundu.

yurtgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.