anadoluverumelimedya.com

Adalet yürüyüşü dış basın böyle duyurdu!

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, 2. günündeki Adalet yürüyüşü dış basında da geniş yankı uyandırdı.

“Türkiye’nin anamuhalefet partisi destekçileri, Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için Ankara sokaklarına çıktı” Fransız AFP Ajansı böyle duyurdu.

Reklam alanı

y1-002.jpg

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adelet yürüyüşünü..Kılıçdaroğlu’nun “Ödenecek bir bedel varsa, bunu ödeyecek ilk kişi ben olacağım” açıklamasına da haberinde yer verdi.

y2-003.jpg

İngiliz Reuters haber ajansı ise gelişmeleri de adalet yürüyüşüne bugün daha geniş yer verdi. “Türkiye’nin iki büyük şehrinde binlerce insanın Milletvekili berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki için sokaklara çıktığını” yazdı. Haberi “Türkiye’de muhalefet partisi yürüyüşüne başkentten başladı” başlığıyla duyuran ABC News haber portalı, İstanbul’da sonlanacak yürüyüşün detaylarını aktardı.

y3-004.jpg

Katar merkezli Al Jazeera de Adalet Yürüyüşü’ne geniş yer vedi. Al Jazeera, yürüyüşün tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutulduğu İstanbul’daki Maltepe Cezaevi’ne kadar süreceğini duyurdu. Yürüyüşün 23 gün sürmesi beklendiği bilgisini ve Enis Berberoğlu’nun ttuklanma gerekçesini de paylaştı. İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Rus Sputnik gibi yayın kuruluşlarının Türkçe masaları dün olduğu gibi bugün de yaşanan gelişmeleri takipçilerine anlık olarak aktarıyor.

y3-004.jpg

 

y5.jpg

 

yeniçağ

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.