anadoluverumelimedya.com

Oğuz Güven Cumhuriyet’te: Bu günahın vebalini hiçbir şekilde ödeyemezler

Gazetemiz internet bölümü Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında tahliye kararı verildi. 59 yaşına bastığı 8 Haziran’da hakkında iddianame düzenlendiğini öğrenen Güven tahliye edildi.
Tahliyesinin ardından gazetemizin Şişli’deki merkez binasına gelen Güven şu açıklamaları yaptı:

“Öyle günler yaşıyoruz ki insan çıktığına sevinemiyor. Çıkarken televizyondan Enis Berberoğlu’nun tutuklandığı haberi geldi. Şoke olduk. Gerçekten sevinemedim. Birlikte kaldığım arkadaşlarımı bırakmak tuhaf bir duygu, kalbininizin yarısı orada kalıyor. Cumhuriyet’ten arkadaşlarımız orada insan utanıyor, en son ben girdim ilk ben çıktım. Sadece Cumhuriyet’te değil 160 gazeteci. Yerleri, yurtları belli en azından tutuksuz yargılanabilirler. Ailemi, torunumu, arkadaşlarımı göreceğim için mutluyum o insanların da çocukları var.
Bize bir FETÖ’cü damgası yapıştırmak kadar absürt bir şey olamaz, geçmişimiz belli. Biz FETÖ’yle mücadele ederken onlar can siperhane savunuyorlardı sonra pardon dediler. Şimdi yeniden pardon diyecekler. Enis Berberoğlu sekiz yıl birlikte çalıştığım, gazeteciliği bildiğim, Türkiye’nin bildiği bir insan. Aklımızla dalga geçiyorlar. Böyle hukuk olmaz. Bir hukuk temeli olsun. Dışarıda bu konuyu nasıl savunacaksınız, FETÖ’yle mücadele havada kalıyor.

Reklam alanı

12 tane arkadaşımı içeride kaldı, bu süreç uzuyor. Hukuksuzluğa son verilmeli Yüreğimin yarısını orada bıraktım. Bu insanları ailelerinde ayrı tutmak günah. Bu günahın vebalini hiçbir şekilde ödeyemezler”

OĞUZ GÜVEN’DEN TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA: HUKUKU GUGUK YAPTILAR

Oğuz Güven tahliye edildikten sonra ilk açıklamasında cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilere dikkat çekerek, “Bir yanım Silivri’de kaldı. Bütün arkadaşlarımızın tahliyesini istiyoruz. Bu kadar hukuksuzluk içinde, hukuku artık ‘guguk’ yaptılar hakikaten. Bir ay kaldım, suç yok ortada. Tutuksuz yargılanabilecek insanlar. 160 tane gazeteci var(cezaevinde). Bunlara dışarıda terörist diyorlar. Hepsinin geçmişleri belli insanlar. Cumhuriyet Gazetesi’nden arkadaşlarım 12 kişi içeride. Muhasebecimiz bile içeride. Hepsinin çalıştıkları yer belli. Bunları tutuksuz yargılamak mümkün. Vicdanların çürüdüğü, köreldiği bir noktaya geldik artık. Gönlümün yarısı bu arkadaşlarda” dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile yıllarca beraber çalıştıklarını anlatan Oğuz Güven, “Çıktığım için sevinç duyamıyorum, buruğum. Enis Berberoğlu ile Hürriyet Gazetesi’nde 8 yıl birlikte çalıştım. O’nu muhabirliği döneminden tanıdım. Bir milletvekili olarak tutuklandı. CHP burada hata yaptı. Bu iş kendilerine kadar vardı. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla başlayan süreçte iş artık HDP’den çıktı, CHP’ye kadar vardı. Gidişat iyi değil. Enis Berberoğlu, bu ülkenin amiral gemisi Hürriyet Gazetesi’nde yıllar boyu genel yayın yönetmenliği yapmış, bu ülke için kafa yormuş bir insan. Dediğim gibi çok buruğum, sevinç duyamıyorum. Burada arkadaşlarımı bıraktım. Böyle bir hukuk olmaz. Bu insanlar yıllardır gazetelerde çalışıyor. Hepimizin tanıdığı, bildiği insanlar. Gerçekten çok üzgünüm. Tahliye olduğuma sevinemiyorum. Kalbim onlarla birlikte” diye konuştu.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.