anadoluverumelimedya.com

Adalet Yürüyüşü’ne başlayan Kılıçdaroğlu: Teröre destek vermek suç değil ama haberini yapmak suç!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz gerginlik, kavga istemiyoruz. Biz birlikte beraber, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek” dedi. Ardından Güvenpark’a geçen Kılıçdaroğlu Ankara Güven Park’tan İstanbul’a ‘Adalet yürüyüşü’ başlattı. Kılıçdaroğlu,” Bu yürüyüşümüzün siyasal bir partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes bu yürüyüşe destek vermek zorundadır. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede devlet, barış, huzur olmaz. Adalet, adalet, adalet” dedi.

Reklam alanı

KILIÇDAROĞLU YOLA BÖYLE ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Güvenpark’tan başlatılacak ‘Adalet Yürüyüşü’ öncesinde Çukurambar’daki evinin önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

[Haber görseli]

 

 

 

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına Twitter’dan böyle tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, “Adalet yürüyüşünü başlatıyoruz, bugün yürüyeceğim. Umuyorum vicdanları sağır olanlar bu yürüyüşün anlamını kavrarlar. Bizim sesimize, bizim sözümüze kulak verirler. Biz gerginlik, kavga istemiyoruz. Biz birlikte beraber, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz mahkemelerde gazeteciler istemiyoruz, hapishanelerde gazeteciler istemiyoruz. Biz hapishanelerde öğretim üyeleri istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bu acıyı sonlandırmamız gerekiyor. Söylemiştim eğer ‘bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce ben ödeyeceğim’ diye. Şimdi yürüyeceğim İstanbul’a kadar. Bu son olmayacak. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

[Haber görseli]

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş için spor ayakkabılarla geldiği görüldü.

KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜŞE BAŞLADI

Kılıçdaroğlu: Herkes için adalet istiyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşe başlamadan önce Güvenpark’ta bir açıklama daha yaptı. Kılıçdaroğlu, “Adaletin olmadığı ülkede yaşamak istemiyoruz. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adalet isteyen herkes bu yürüyüşe katılmalıdır. Adalet,adalet, adalet…. Tüm dünya duysun. Yeter artık! Dikta istemiyoruz. Darbecileri istemiyoruz. 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Köylüler, işçiler, memurlar için, hepimiz için adalet istiyoruz, herkes için adalet istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti;  “Kendi ülkemizde gazetecilerin, vekillerin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayadın artık, yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu ülke için bedel ödenecekse önce ben ödeyeceğim. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle alakası yok, bu kutlu bir yürüyüş, bir adalet yürüyüşüdür. Hapishaneleri tıka basa olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu zorlu kavramının hakkını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız ama herkes yargının bağımsızlığını savunmak zorundayız. Bütün dünya duysun biz dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Biz dikta yönetimi istemiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.

“Kendi ülkemizde gazetecilerin hapiste olmasını istemiyoruz. Milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Bir dikta yönetimiyle. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Söyledim, eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. B ülkenin geleceği için hep beraber mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşün bir siyasi partiyle ilgisi yok. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede barış olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu soylu kavramın gereğini yapmak zorundayız. Herkesin siyasal görüşüne saygılıyız, ama herkes yargının bağımsızlığını sağlamak zorundayız. Bütün dünya duysun, bütün dünya. Biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Biz dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Biz barış istiyoruz, tüm dünya duysun. Taşeronlar için, emeçiler için, öğretmenler, memurlar için adalet istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.”

MOLA VERDİ

Ankara Güvenpark’tan ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verdi. Mola veren Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve vatandaşlarla sohbet etti. Yaklaşık 10 dakika mola veren Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşüne devam ediyor.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.