anadoluverumelimedya.com

Ve zeytin düzenlemesi iptal

Zeytinliklere yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren ve komisyona geri çekilen madde tasarı metinden çıkarıldı.

Reklam alanı

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine ilişkin kanun tasarısındaki kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2’nci maddenin tasarıdan çıkarılmasına karar verildi.

AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplanan Meclis komisyononunda geri gelen zeytinlik maddesi hakkında konuşan Komisyon Başkanı Altunyaldız, “Bu baştan beride çoğulcu anlayış içinde getirdiğimiz tasarının ikinci maddesinin bu metinden çıkarılması yönünde bir temayül var. Genel eğilime uygun olarak bu tasarıdan ikinci maddenin çekilmesi ile ilgili bize uzlaşı temin etmiş bulunuyoruz. Uzlaşı sonucunda tasarıdan ikinci maddenin çekilmesi ile ilgili ortak bir önerge başkanlık divanına ulaşmış durumda” açıklamasında bulundu. Komisyonda yapılan oylama sonucunda zeytinliklerin imara açılmasının önünü açan ikinci madde tasarıdan çıkarıldı.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Komisyon toplantısında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Ben tekrar tekrar getirdiğimiz maddedeki sistemde bir yanlış ve kusur bulunmadığına inandığımızı ifade etmek istiyorum. Bu ihtiyaç giderilmediği sürece bu yasa bundan sonra 17 defa, 27 defa gelebilir. Dönmüyor desek de dünya dönüyor” dedi.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, zeytinliklerin imara açılmasını öngören kanun tasarını görüşmek üzere AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplandı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğü sırada tepki ile karşılanan ve komisyona geri çekilen yasa tasarısının zeytinliklerin durumunu belirleyen ikinci maddesi, yapılan oylama sonucunda söz konusu tasarıdan çıkarıldı.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.