anadoluverumelimedya.com

Putin ABD’lilerin ‘büyük hatası’nı açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’li siyasetçilerin seçim kampanyası sırasında Rusya karşıtı söyleme odaklanarak büyük bir hata yaptıklarını söyledi.

Putin’in bu açıklaması, ABD’li yönetmen Oliver Stone’un kendisiyle gerçekleştirdiği röportajlardan oluşan ‘The Putin Interviews’ belgesel filminin Showtime televizyonunda dün yayınlanan ilk bölümünde ekranlara yansıdı.

Reklam alanı

‘ABD BİR SPEKÜLASYON MODASI GELİŞTİRDİ’

Rus lider, “Maalesef ABD, bir spekülasyon modası geliştirdi ve seçim kampanyası sırasında Rusya konusunu kötüye kullandı. Daha sonra da bize ‘Bunu dikkate almayın! Bunun sadece seçim söylemi olduğunu ve daha sonra sizinle anlaşacağımızı anlamalısınız’ dediler. Bence, mevcut siyasi süreçlerde uluslararası ilişkileri kurban etmek büyük bir hata” ifadelerini kullandı.

‘ABD’NİN RUSYA’YI ANA TEHDİT OLARAK GÖRMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Putin, ABD Savunma Bakanlığı’nın Rusya’yı ana tehdit olarak görmesini kabul edilemez olarak niteledi. Rus lider, “Aksine biz, işbirliği için her zaman diyaloga hazırız” yanıtını verdi.

‘BANA ÇAR DEMELERİNİN NEDENİ, BASMAKALIP TABİRLERİ SEVMELERİ’

Bu arada Putin, Batı basınının basmakalıp tabirleri sevdiği için kendisini ‘Çar’ olarak adlandırdığına inandığını da ifade etti. Putin, “Basmakalıp tabirlerden kurtulamıyorlar” diye de ekledi.

‘ABD’NİN SAVUNMA HARCAMASI, TÜM ÜLKELERİN SAVUNMA HARCAMALARININ TOPLAMINDAN FAZLA’

Öte yandan Putin, ABD’nin Rusya’yla eşit ilişkiler inşa etmek yerine savunmaya büyük miktarda kaynak aktardığına dikkat çekti: “Farklı tahminlere göre ABD, 2016 yılında savunmaya 600 milyar doların üzerinde kaynak aktardı. Bu rakam elbette limitlerin ötesinde. Dünyadaki tüm ülkelerin bu amaç doğrultusunda yapacağı harcamaların toplamından daha fazla.”

‘RUSLAR, EGEMENLİĞİ VE DEVLETİ OLMADAN VAR OLAMAZ’

Putn, şöyle devam etti: “Rusya’nın sahip olduğu en önemli şey, bilinçli halkıdır. Rus halkı, egemenliği ve devleti olmadan var olamaz ve bu anlayış, tüm Batılı partnerlerimizi Rusya ile uzun vadeli eşitlik esasına dayalı ilişkiler kurmaya teşvik etmeli. Eğer bu olursa, hiç kimsenin savunmaya kaynak aktarmasına gerek kalmayacak.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.