anadoluverumelimedya.com

NATO’dan İstanbul açıklaması

Alman Die Welt gazetesinin gelecek yıl NATO zirvesinin Türkiye’de yapılmasını Almanya’nın engellediği yönündeki haberiyle ilgili NATO’dan açıklama geldi.

Reklam alanı

 

Türkiye’nin Alman parlamenterlerin İncirlik üssünü ziyaret etmelerine izin vermemesi Türkiye – Almanya ilişkilerindeki gerginliği zirveye taşımış durumda. Alman Die Welt gazetesinde de dün yer alan bir haber ise gerginliğin NATO ortaklıklarına da yansıdığını gösterdi.

Gazete, Almanya’nın, aralarında Fransa’nın da bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinin de desteğiyle 2018 yılındaki NATO zirvesinin Türkiye’de yapılmasını engellediğini yazdı.

Haberle ilgili Deutsche Welle’nin sorusunu yanıtlayan NATO Sözcü Vekili Piers Cazalet ise “Türkiye geçen haftaki NATO zirvesi sırasında bir sonraki zirveye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu duyurdu. Ancak davet sadece önümüzdeki yılı ilgilendirmiyordu” dedi.

Türkiye’nin davetinin geri çevrilip çevrilmediği konusunda kesin bir yanıt vermeyen Cazalet, “Zirvenin Brüksel’deki yeni NATO merkezinde yapılması da düşünülebilir. Ama bunlardan biri diğerinin olmayacağı anlamına gelmez” şeklinde konuştu.

DAHA KÖTÜSÜ OLABİLİR

Türkiye’nin NATO ortakları ile yaşadığı sıkıntıyı DW’ye değerlendiren Alman Şark Enstitüsü’nün Türkiye uzmanı Ludwig Schulz, “Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler bundan da kötü olabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Kesinlikle daha kötü olabilir. Ama doğrusu insan sonunun nereye varabileceğini düşünmek bile istemiyor. Anlaşmazlık konularının listesi uzun. Siyasi düzlemdeki olumsuz söylemler uzun zamandır yüksek sesle dile getiriliyor.”

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.