anadoluverumelimedya.com

Akar: Tehdit ve riskler öngörülemez biçimde arttı

Genelkurmay Başkanı Org. Akar: Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başarılı operasyonlarla ülke savunmasındaki gücünü tüm dünyaya göstermiştir

Reklam alanı

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Nitelikli insan gücü ve yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile dünyanın en etkin, caydırıcı ve saygın silahlı kuvvetlerinden biri haline gelen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; son dönemde hız kazanan başarılı operasyonlarla ülke savunmasındaki gücünü, azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu başarılarda, üstün görev anlayışı ve büyük bir özveriyle vazife yapan hava kuvvetleri personelimizin yüksek kabiliyet, emek ve gayretlerinin katkısı büyüktür” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın 1 Haziran Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü için yayımladığı mesaj şöyle:

“Hava Kuvvetlerimizin Kahraman ve Fedakâr Mensupları; Asil Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gurur kaynaklarından biri olan Hava Kuvvetlerimiz, 1 Haziran 1911´de askerî havacılık tarihindeki şanlı yürüyüşüne başlamıştır. Bugün, bir asrı aşan tarihini, elde ettiği üstün başarılarla perçinleyerek ülkemizin göklerdeki gücü, başarısı ve yüksek idealinin çelikleşmiş timsali haline gelen Hava Kuvvetlerimizin 106´ncı kuruluş yıl dönümünü, coşku ve gurur içinde kutluyoruz. İlk Türk Pilotu Yüzbaşı Mehmet Fesa Evrensev´in, İstanbul semalarında gerçekleştirdiği uçuşla göreve başlayan, askerî havacılık alanındaki ilerleyiş ve başarıları ile yüzümüzü ağartan Türk Hava Kuvvetleri; modern teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı kuvvet yapısı, gece ve gündüz her türlü hava ve iklim şartında harekât yapabilme kabiliyeti, üstün niteliklere sahip personeli ile Aziz Milletimizin çelikten kanatları ve göklerdeki gururu olmaya devam etmektedir.

“TEHDİT VE RİSKLER ÖNGÖRÜLEMEZ BİÇİMDE ARTTI”

İçinde bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere, tüm dünyada değişim ve dönüşümün hızlandığı, tehdit ve risklerin öngörülemez biçimde arttığı kaçınılmaz bir gerçektir. Özellikle sınırlarımızın yanı başındaki ve ülkemizin yakın çevresindeki güvenlik ortamı da dikkate alındığında, güçlü bir Silahlı Kuvvetleri oluşturmanın temel unsurlarından biri; gelişmiş hava, uzay ve bilgi gücüyle donanmış bir hava kuvvetlerine sahip olmaktır. Hava Kuvvetlerimiz, genişleyen ve karmaşık bir hâl alan muharebe sahasının ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla yürüttüğümüz modernizasyon çalışmaları neticesinde, son derece ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Bu kapsamda, ulusal çıkarlarımızın gereği olarak sınır içi-sınır ötesi her yerde; kesintisiz olarak müstakil, müşterek ve birleşik harekât icra edecek ve bütün tehditlere karşı bölgesinde caydırıcılığı sağlayacak, başta yerli ve millî kazanımlar olmak üzere her türlü imkân ve kabiliyetle donanmış olarak daima harbe hazır ve milletinin emrindedir. Nitelikli insan gücü ve yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile dünyanın en etkin, caydırıcı ve saygın silahlı kuvvetlerinden biri haline gelen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; son dönemde hız kazanan başarılı operasyonlarla ülke savunmasındaki gücünü, azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu başarılarda, üstün görev anlayışı ve büyük bir özveriyle vazife yapan hava kuvvetleri personelimizin yüksek kabiliyet, emek ve gayretlerinin katkısı büyüktür.

“HAVA HAREKATLARINDA ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILAR KAZANILDI”

Ülkemizin hava sahasının güvenliği ve gökyüzü sınırlarımızın korunması başta olmak üzere, son dönemde Fırat Kalkanı Harekâtı ve terörle mücadelede, diğer kuvvetlerimizle uyum ve koordinasyon içinde, gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde gerçekleştirilen hava harekâtlarında çok önemli başarılar kazanılmıştır. Bu başarıların elde edilmesinde ve göğsümüzü kabartan sonuçlara ulaşılmasında, mesai mefhumu gözetmeksizin ciddiyet, samimiyet ve üstün bir çaba içerisinde çalışan Hava Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakâr personeline içtenlikle teşekkür ediyorum. Kuruluşunun 106´ıncı yıl dönümü vesilesiyle; Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Hava Kuvvetleri şehitleri ve gazileri başta olmak üzere, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal başta olmak üzere, milletimizin ve devletimizin kendisine duyduğu güvenden ve sağladığı imkânlardan aldığı güçle; bölgesinde lider, küresel anlamda öncü bir Hava Kuvveti olmak vizyonu çerçevesinde çalışmalarını başarıyla sürdüren; özveri ve gayretleri ile Hava Kuvvetlerimizin başarısının daha üst seviyelere taşınması için çaba harcayan emekli, muvazzaf tüm değerli personeli ile onlara sabırla destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutluyor; kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum”

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.