anadoluverumelimedya.com

Yargıçlar Sendikası Başkanı’na sürgün

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, Urfa’ya sürüldü. Sürgün kararının ardından açıklama yapan Karadağ, “Siyasi iktidar HSK’ya tam egemendir, bu bir kez daha kanıtlanmıştır. HSK siyasi iktidarın aklından geçenleri emir saymıştır” dedi.

Reklam alanı

Karadağ, “Siyasi iktidarın muhalif, ruhunu iktidara teslim etmemiş yargıçlara tahammülü yok” dedi.

Siyasi iktidarın HSK’yı ve yargıyı ele geçirdiğini kaydeden Karadağ şunları söyledi: “Majestelerinin yargısı dediğimiz gün, artık Türkiye’de yargı bağımsız değil dediğimiz gün sürgün edilmemiz manidardır. Biz direnmeye, hukuku savunmaya devam edeceğiz. Siyasi iktidar HSK’ya tam egemendir, bu bir kez daha kanıtlanmıştır. HSK siyasi iktidarın aklından geçenleri emir saymıştır.”

Hukukun egemen kılınması, yargının bağımsızlaşması için mücadeleye devam etmekten geri durmayacaklarını vurgulayan Karadağ, “Demokratik Cumhuriyeti savunmak, bunun için mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur. İktidarın Cumhuriyet ile hesaplaşmasında biz hep Cumhuriyetten yana olacağız. Bu hukuksuzlukların sorumluları siyasi iktidarla işbirliği yapanlardır. Birlik ittifakçılarıdır. Siyasi iktidarın bizzat kendisidir” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Karadağ’ın sürülmesi tepki yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan konuya ilişkin olarak, “Mustafa Karadağ hakim olarak bugüne kadar yargının bağımsızlığı konusunda hiç taviz vermemiş gerçekten hukukun üstünlüğünü savunan ve hiçbir şekilde bundan önceki cemaat iktidar ittifaklarına da teslim olmamış bir hakim. Önce YARSAV’daki örgütlenme arkasından Yargıçlar Sendikasını kurup onun başkanı olarak verdiği mücadelede de sürekli Fethullahçı çeteye ve buna benzer yargı içerisindeki yapılanmalara karşı kararlı duruş göstermiş bir hakimdir” dedi.

gazetemanifesto.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.