anadoluverumelimedya.com

AKP kurucularından Ünsal: KHK’lar mecliste onaylanmadığı için geçersizdir

AKP’nin kurucularından ve AKP eski genel başkan yardımcısı Fatma Bostan Ünsal, Meclis’te onaylanmayan kanun hükmünde kararnamelerin (KHK) geçersiz sayılması gerektiğini savundu.

Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesinin ardından yaşanan hak ihlallerini ve bu ihlallere karşı verilen mücadeleyi dihaber’e değerlendiren Ünsal, KHK’ların Türkiye’yi gerilettiğini belirtti: “2004 yılında Avrupa Konseyi, Türkiye’nin gözetim altındaki ülke olma kararını kaldırmışken, bugün tekrar gözetim altındaki ülke önerisini yapması ne yazık ki ne kadar gerilediğimizi de çok açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Hiçbir zaman çok iyi olmadık; ama OHAL, KHK’lar ve bunların hiçbirinin denetime tabi tutulmaması bizleri çok çok geriletmiştir.”

‘Gülmen ve Özakça hükümete değil halka güveniyor’

Reklam alanı

KHK’ların mağdur ettiği on binlerce kişinin olduğunu ifade eden Ünsal, 76 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın son çare olarak bu eyleme giriştiklerini ifade etti: “Çünkü gidebilecekleri ve bunu şikayet edebilecekleri bir makam yok. Başka bir yerde çalışma gibi bir olanakları da yok. Aslında çok açıkça soruyor onlar da, ‘Açlığımızı mı istiyorsunuz’ diyorlar. Ben açlık grevindeki arkadaşların hükümetten ziyade halka güvendiğini görüyorum. Onlara bir mesaj veriyorlar, ‘Siz bizim açlığımıza göz yummazsınız’ diyorlar. Son safhada iş hükümete kalıyor. Arkadaşlarımızın bu mücadelesi yükseltilmesi ve cevap olunması gereken bir mücadeledir.”

‘KHK’lar geçersiz sayılmalı’

OHAL Komisyonu’ndan çok umutlu olmadığını vurgulayan Ünsal, çarenin KHK’ların geçersiz sayılmasında olduğunu öyledi: “Aslında gerçekten de geçersizdir. Çünkü, Anayasa’da şöyle bir madde var. OHAL’de çıkarılan KHK’lerin bir ay içerisinde Meclis tarafından onaylanması gerekiyor. Ama bunlar Meclis tarafından onaylanmamış. Yani aslında bu kararların hepsi zaten geçersiz.” 

diken.com.tr

Fotoğraf: Twitter / @fatmabostanunsa

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.