anadoluverumelimedya.com

Kimin aday olacağını tartışmaya açmak kirli referandumu aklamaktır

Özdağ, “Erdoğan’ın karşısında kimin aday olacağını tartışırsak kim aday olur ise olsun kazanma şansı olmaz. Ankara seçimleri ve 16 Nisan kirli referandumu tekrarlanır” dedi

RÖPORTAJ: Nil SOYSAL / Sözcü

Reklam alanı

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Erdoğan’ın karşısında kimin aday olacağı tartışmalarının çok erken başladığına dikkat çekti. “Bu açıklamalar ile kirli referandum adeta aklanıyor” tespitinde bulunan Özdağ, yapılması gerekenleri sıraladı, önemli tespitlerde bulundu. Özdağ, “Oysa yapılması gereken 16 Nisan referandumunun kirli referandum olduğu ve gayri meşru olduğudur. Hem 16 Nisan kirli ve gayri meşru deyip, hem 2019 seçimlerinde kim başkan adayı olmalı derseniz, kirli referandum ve seçimleri istemeseniz de meşrulaştırırsınız” dedi.

SARAY’A HATIRLATMALIYIZ!

Özdağ, “Erdoğan’ın karşısında kimin aday olacağını tartışırsak, kim aday olursa olsun kazanma şansı olmaz. Ankara seçimleri ve 16 Nisan kirli referandumu tekrarlanır” dedi. İşte Ümit Özdağ’ın o açıklamaları:

– Bıkmadan, usanmadan tekrar ve tekrar referandumun kirli ve gayri meşru olduğunu vurgulamalıyız. Saraya referandumu kaybettiğini her gün hatırlatmalıyız. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) suç işlediğini her gün hatırlatmalıyız.

– YSK panik içinde aleyhine açıklamalar yapanlar ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamış. Suçu YSK’yı eleştirenler değil, birisi hariç anayasa ve yasaları ihlal eden YSK başkanı ve üyeleri işledi.

– Eğer bir toplum gayri meşrulukları kolayca kabullenirse yeni gayri meşru eylemler ile karşılaşması çok kolay olur.

‘HAYIR DAHA ÇOK’

– Öncelikle ‘Hayır’ların yüzde 48.6 olduğu şeklindeki kirli iddiayı muhalefet tekrarlamaktan vazgeçmelidir. ‘Hayır’ların yüzde 50’nin üzerinde olduğu açıktır. Önce zihinlere ve beyinlere yerleştirilmesi gereken budur.

– Şimdi hepimize düşen Türk halkının demokratik mücadelesinin sonucuna sahip çıkmaktır. Eğer, referandumun sonucunu kabul edersek anayasamızın hâlâ geçerli olan 2. Maddesi’ndeki; Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğu hususunu savunmayı terk etmiş oluruz. Bazen Anayasaların da savunulmaya ihtiyacı vardır.

‘YEMİNE SAHİP ÇIKALIM’

-Hiçbir siyasetçinin ‘Ne yapalım, meşru-gayri meşru… Ortada fiili durum var’ deme hakkı yok. Anayasayı savunmak konusunda yemin ettik. Şimdi o yemine sahip çıkma zamanıdır.

– Bütün baskılara rağmen aylarca halkı ‘Hayır’ oyu vermeye davet ettik. Halkın yüzde 50’den fazlası risk alarak ‘Hayır’ oyu verdi. Şimdi ‘Kim başkan adayı olsun’ tartışmalarının içine atlamak, halkın oyuna sahip çıkmamak demektir. Halkın oyuna sahip çıkmalıyız.

– ‘Kirli referandum’u ifşa etmek amacı ile Türkiye’nin her yerinde konferanslar düzenlenmelidir. Baroların öncülüğünde araştırmalar yapılmalıdır. İllerde hukuk ihlalleri tespit edilmelidir. Sorumlular aleyhine vatandaşlar ve siyasetçiler davalar açmalıdır.

SİYASET YENİDEN HALKA DÖNMELİ

MECLİS’te ‘Kirli referandum’ yazılı pankartın önünde açıklama yapan Ümit Özdağ, şöyle konuştu: “Biz bugün anayasasını savunmak zorunda olan bir halkız. Kirli referandumu ifşa etmek ve sonuçlarını kabullenmemek adına hem hukuki hem siyasi mücadeleyi bundan sonraki süreçte bütün kararlılığımızla sürdüreceğiz. Siyasi mücadele TBMM’de başlamalı. Şimdi TBMM’de Uyum Yasaları süreci başlayacak. Bence ‘Hayır’ diyenler meşru olmayan bir referanduma dayanılarak yasaların değiştirilmeye çalışılması girişiminin hiçbir yerinde olmamalıdırlar. Siyaset tekrar referandum öncesi olduğu gibi halka dönmelidir.”

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.