anadoluverumelimedya.com

Erdoğan-Çipras görüşmesinin detayları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’tan darbeci askerler istedi. Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu için gittiği Çin’de Çipras ile görüşen Erdoğan, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Erdoğan daha sonra da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği” forumuna katılmak için gittiği Çin’de temaslara başladı.

Reklam alanı

Erdoğan önce Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü.

ERDOĞAN, ÇİN’DE YUNAN BAŞBAKANI’NDAN FETÖ’CÜLERİ İSTEDİ

Basına kapalı yapılan görüşme 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çipras’la yaptığı görüşmede, “iade edilmeyen darbeci askerler” meselesinin Türkiye ile Yunanistan arasında bir sorun olduğu belirtildi. Erdoğan, darbeye karışmış kişilerin Yunanistan’da durmasının doğru olmadığını, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

KIBRIS KONUSUNDA UZLAŞMA

Erdoğan-Çipras görüşmesinde, Kıbrıs konusunda da görüşmelerin devam etmesi ve pozitif bir gündemle meselenin çözüme kavuşturulması için çalışma yapılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Erdoğan daha sonra da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya geldi.

ERDOĞAN, ÇİN VE RUS DEVLET BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan da forum kapsamında 15 Mayıs’ta Yuvarlak Masa Liderler Toplantısı’na hitap edecek, ülke lideriyle çeşitli temaslarda bulunacak. Buna göre, Erdoğan, Çin lider Şi Cinping ve Rusya lideri Vladimir Putin’le 3’lü zirve de yapacak.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.