anadoluverumelimedya.com

Eski Balyoz Hakimi Ali Efendi Peksak hakkında dava açıldı

FETÖ’nün yargı yapılanması yönelik soruşturma kapsamında eski Balyoz davası hâkimi Ali Efendi Peksak hakkında dava açıldı.

Reklam alanı

Kapatılan özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi Ali Efendi Peksak hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. İddianemede eski hakim hakkında FETÖ üyeliği suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

102 sayfalık iddianamede, darbe kalkışmasından sonra meslekten ihraç edilerek tutuklanan Peksak’ın, kriptolu mesajlaşma programı Bylock’u 2014’teki HSYK seçimlerinden hemen önce telefonuna yüklediği tespit edildi.

Peksak’ın davaların tüm aşamalarında Fetullah Gülen’in talimatları ve örgütsel amaç doğrultusunda hareket ettiği, çok sayıda hukuksuzluğa imza attığı, ve mağduriyetlere sebep verdiği  vurgulandı.

HSYK Başmüfettişliğince yapılan ‘Balyoz soruşturması ve yargılaması sırasındaki usulsüzlüklerle ilgili inceleme ve soruşturmanın’ ise devam ettiği ifade edildi.

Balyoz soruşturmasının ilk operasyonu sırasında nöbetçi hâkim olan eski özel yetkili hâkim Peksak, emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 41 rütbeli subayı tutuklamıştı.

Peksak, Balyoz iddianamesinin kabul kararını veren özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olarak 24 Temmuz 2010’da, 35’i muvazzaf olmak üzere 42’si general 102 rütbeli subay hakkında yakalama kararı veren heyette yer almıştı.

Peksak, 250’si tutuklu 365 sanıklı Balyoz kumpası davası 21 ay sürmüştü. Peksak, 90’ı general ve amiral 330 sanık hakkında, 13 yıldan 20 yıla kadar değişen hapis cezası veren Hakim Ömer Diken başkanlığındaki mahkeme heyetinin de üyesiydi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.