anadoluverumelimedya.com

İhraç edilen 107 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı

FETÖ soruşturması kapsamında 107 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. İhraç edilen hakim ve savcılar hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İhraç kararı verilen hakimler arasında FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez’de bulunuyor

Reklam alanı

 

ANKARA – Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 107 hakim ve savcının daha meslekten ihraç edilmesini kararlaştırdı. İhraç edilen hakim ve savcılar hakkındaki işlemin, bugüne kadar yürütülen FETÖ soruşturmaları sırasında itirafçı olan  isimlerin verdiği bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

HSYK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Yılmaz, “107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık.” diye konuştu.

Bu kişilerden 105’inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini aktaran Yılmaz, 2 hakim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğunu kaydetti.

Bu arada, listelerin savcılıklara da gönderildiği ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

GÖZALTI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

HSYK 107 hakim ve savcıyı meslekten ihraç ederken, bu kişilerle ilgili görev yaptıkları il Cumhuriyet Savcılıklarına da ‘’FETÖ terör örgütü mensubu ya da iltisaklısı” oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu. Cumhuriyet savcılıklarının da harekete geçerek, gözaltı işlemleri başlattıkları öğrenildi.

15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra HSYK, FETÖ ile irtibatı oldukları iddia edilen 4 bin 176 hakim ve savcı hakkında işlem yaptı. Bunlardan 3 bin 886’sı meslekten çıkartıldı. 107 isim ile birlikte ihraç sayısı 3 bin 993’e yükseldi.

ADİL ÖKSÜZ’Ü SERBEST BIRAKAN HAKİME İHRAÇ

Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra mahkemece salıverilen FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez’de ihraç edilen hakimler arasında bulunuyor.
Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde, Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alınmıştı. Sakarya Üniversitesinde görevli Yardımcı Doçent Öksüz de gözaltına alınıp, Sincan Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrası tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkarıldı, ancak serbest kaldı. Savcının itirazını ve tutuklanma talebini hakim Çetin Sönmez reddetmişti. Sorgusunda, Akıncı üssü yakınında tarla baktığını iddia eden Öksüz’ün izine yaklaşık 9 aydır rastlanamıyor.

Son ihraçlarla FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten atılan hakim ve savcı sayısı 4 bin 238’e ulaştı.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.