anadoluverumelimedya.com

Putin, TBMM garantisi istedi!

Arslan Bulut / Yeniçağ

Reklam alanı

…..

Putin, TBMM garantisi istedi!

***

Soçi’deki Putin-Erdoğan görüşmesinden hemen önceki selamlama konuşmaları sırasında diplomatik teamüllere hiç uymayan bir durum yaşandı!

Tayyip Erdoğan, “Üzerimizde önemli sorumlulukların olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye’nin burada atacağı adım, bölgenin kaderini değiştirecektir” dedikten sonra Putin, “Türkiye’deki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi, Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesini olumlu etkileyecektir. Çünkü sizinle beraber alacağımız kararların büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan parlamentolarımızın onayını gerektiriyor” diye konuştu!

İki ülke arasında bir antlaşma imzalanırsa elbette bunu parlamentoların karşılıklı onaylaması gerekir, yoksa yürürlüğe girmez. Türkiye ve Rusya yeni kurulmuş iki devlet değil, Putin de üniversitede uluslararası ilişkiler dersi veren bir akademisyen değil ki bir görüşme sırasında temel bir uluslararası hukuk kuralını hatırlatma ihtiyacı hissediyor!

Ben bu tavırdan şu sonucu çıkardım:

Putin demek istiyor ki, “Şimdi siz referandumdan evet sonucunu çıkardınız, tebrik de ederim ama durumunuz pek garanti değil. Çünkü yaptığınız referandumu biz kabul etsek bile meşruiyeti tartışmalı. Yarın iktidar değişir, burada karara bağlayacağımız anlaşmalar bozulabilir. Dolayısıyla sizinle ciddi bir adım atmamız, alacağımız kararları parlamentonuzun onayından geçirmenize bağlıdır!”

Bu ayıp da hepimize yeter!

görsel: ntv.com.tr

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.