anadoluverumelimedya.com

TSK’dan ABD’ye operasyon yanıtı

ABD Avrupa Kuvvet Komutanı Scaparrotti’nin TSK’nın Sincar ve Karaçok bölgesine yaptığı operasyonun ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a rahatsızlığını ilettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine TSK’dan cevap geldi: Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar devam edeceğiz!

Reklam alanı

 

Aydınlık / Ankara

ABD’nin Avrupa Kuvvet Komutanı Scaparrotti’nin, Sincar ve Karaçok’un vurulması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’ı aradığı ve rahatsızlıklarını iletmesi üzerine TSK’dan cevap gecikmedi. TSK’dan yapılan açıklamada en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla operasyonlara devam edileceği belirtildi.

TSK’nın geçen hafta Sincar ve Karaçok’u vurması nedeniyle Ankara’yla Washington arasındaki gerilim sürüyor. Bölgede askerleri bulunan ABD’nin, koordinasyon yetersizliğine dair endişelerini bizzat Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a ilettiği bildirildi. Açıklama, ABD’nin Avrupa’daki Kuvvet Komutanlığı’nın sözcüsü Danny Hernandez’den geldi. Reuters’a demeç veren Hernandez, ABD’nin Avrupa’daki en üst düzey askeri yetkilisi olan Avrupa Kuvvet Komutanı Curtis Scaparrotti’nin Akar’la geçen cuma Ankara’da yaptığı görüşmede ‘endişelerini aktardığı’nı kaydederek, “Size şunu söyleyebilirim ki General Scaparrotti, Türkiye’nin Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’taki hava saldırılarının ABD ve koalisyonla olması gerektiği gibi koordinasyon içinde yapılmamasından ötürü duyduğu endişeyi iletti. Görüşmeleri özel tutmak için daha fazla ayrıntı verilmeyecektir” dedi.

TSK’DAN AÇIKLAMA

ABD’nin Avrupa’daki Kuvvet Komutanlığı’nın sözcüsü Danny Hernandez’in sözleri tartışılırken TSK’dan bir açıklama geldi. TSK’dan yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; PKK/PYD terör eylemlerinin gerçekleştirilmesinde ve desteklenmesinde kullanılan Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü bir hava harekâtı icra edilmiştir. Söz konusu hava harekâtı icra edilmeden önce ilgili ülkelerin sivil ve asker temsilcileriyle daha önceden mutabık kalınan kurallar çerçevesinde irtibat kurularak gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır” denildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, harekât bölgesinde bulunması muhtemel sivil halk ile diğer ülkelere mensup personelin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterildiği kaydedilen açıklamada kararlılık vurgusu yapılarak şu ifadeler kullanıldı: “Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin tüm unsurları tarafından, bölücü terör örgütüne karşı gerek ülke sınırları içinde gerek sınır ötesinde terörle mücadele harekâtı büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmektedir. Operasyonlara, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.