anadoluverumelimedya.com

‘YSK’nin tam kanunsuz kararını tanımayacağız!’

ZEYNEP KURAY

Reklam alanı

Beşiktaş’ta bir araya gelen yüzlerce yurttaş, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), “tam kanunsuzluk oluşmamıştır” diyerek referandumun şaibeli sonuçlarını kabul etmesini, Beşiktaş‘ta yaptıkları yürüyüşle protesto ettiler. “Hırsız, yandaş YSK” sloganları atan yurttaşlar, YSK’nin bu kararını tanımayacaklarını ve bu hak gaspına sokaklardan cevap vermeye devam edeceklerini vurguladılar.

 

YSK‘nin, “tam kanunsuzluk oluşmamıştır” diyerek referandumda yapılan usulsüzlükleri oldu bittiye getirmeye çalışmasına tepkiler büyüyor. ‘Hayır Meclisi’ öncülüğünde Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, YSK’nin bu kararını yaptıkları yürüyüşle protesto ettiler. “Hayır biz kazandık tanımıyoruz” yazılı pankart ile “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor”, “Referandum iptal edilsin”, “Hayır kazandık” dövizleri taşındı. Hep bir ağızdan, “Hırsız yandaş YSK”, “Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar”, “Beşiktaş hırsıza Hayır diyor”, “Hayır kazandık YSK çaldı, “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganlarını atan kitle, YSK’nin bu kararını tanımayacaklarını bir kez daha haykırdı. Çevredeki yurttaşların, kitleye korna çalarak, alkışlayarak ve zafer işareti yaparak destek yürüyüşte, başkanlık rejimine geçit verilmeyeceği mesajı verildi.‘HAYIR’LARIMIZA SOKAKLARDA SAHİP ÇIKACAĞIZ!’

“Güzel günler göreceğiz” şarkısını seslendirerek Kartal Heykeli Meydanı’na geri gelen kitle andına yapılan açıklamada, bu ülkede hak, hukuk, adaletin kalmadığı vurguladı. “OHAL şartlarında silahların gölgesinde yapılan referandum; yarım kanunsuzluk mudur? Kanunun, adaletin yarımı, çeyreği nasıl tayin edilebilir?” diye sorulan açıklamada, “Bu memlekette artık kanunlara uyulmaktan kaçınılmaktadır. Biz de o zaman eşit, özgür, demokratik bir yaşamın kanunları için mücadele edeceğiz” diye kaydedildi.

CHP‘nin takındığı tavrının da eleştirildiği açıklamada, CHP tarafından yaptığı açıklamalarla kendilerine asla güvenilemeyeceğini kanıtladığı belirtildi. Bu referandumun sonuçlarını tanınmayacağının altı çizildiği açıklamada, “Kazandığımız Hayır’ımıza sokaklarda sahip çıkmaya devam edeceğiz” vurgusu yapıldı.

 

Açıklamanın ardından ‘Hayır’ları 1 Mayıs alanında taşıma sözü verildi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.