anadoluverumelimedya.com

‘Mühürsüz’ kanunsuzluğa büyük isyan!

YSK’nın referandum oylaması sürerken AKP’nin başvurusu üzerine aldığı “Mühürsüz oylar geçirlidir” kararı Türkiye’nin en sıcak gündemi. Vatan Partisi ve CHP, YSK’ya gelerek halkoylamasının iptali için dilekçelerini sundu. Yüzlerce yurttaş da YSK önüne yığılarak kuruma “Yüksek Sahtekarlık Kurulu oldunuz” diye seslendi.

Reklam alanı

 

YSK’nın hukuksuz “mühür” kararına isyan büyüyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve beraberindeki partililer, referandumun iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları başvurunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cengiz, “Başvurumuzun özü referandumun iptal edilmesidir. Dayanağımız Yüksek Seçim Kurumu’nun oy sayım ve dökümü sırasında aldığı kararlardır. Gerek referandum öncesinde yani 16 Nisan’a giden süreçte ve gerekse 16 Nisan günü sergilenen uygulamalar halk oylamasının meşruiyetini ortana kaldırmıştır. Referandumun iptal edilmesi hukuki zorunluluktur. YSK yasalara rağmen yasalara aykırı karar almaya yetkili değildir. Yasaları değiştirme yetkisi yoktur. Yasalar çiğnenmiştir, suç işlenmiştir. Dolayısıyla referandumun iptal edilmesi hukuksal bir zorunluluktur” dedi.

BU SEÇİM GAYRIMEŞRU

Vatan Partisi’nin ardından YSK’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Halk oylamasının iptalini istiyoruz” dedi. Tezcan, “Devlet kampanyası yürütenler baskı ve tehditler ile alamadıkları sonucu en son oy kullanma, sayım döküm sırasında YSK’yı devreye sokarak almaya gitmiştir. Bu seçim tarihimize bir yeni seçim türünü eklemiştir. O da mühürsüz olarak anılacaktı. Bu seçim meşrutiyeti olmayan mühürsüz seçime dönüşmüştür. Sonuçlar gayri meşrudur. İşte bu sebeple sonuçlar kesinleşmeden bütün hukuk yollarını kullanmak üzere YSK’ya itiraz dilekçesi verdik. Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Halk oylamasının meşrutiyeti, tek şey bu oylamanın iptalidir” diye konuştu.

Çok sayıda vatandaş da ellerinde iptal dilekçeleriyle YSK önüne yığıldı. Referandumun iptalini isteyen yurttaşlar kanunsuz uygulaması nedeniyle YSK’ya “Yüksek Sahtekarlık Kurulu” adını taktığı duyuldu.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.