anadoluverumelimedya.com

Beşiktaş seçim hilesine karşı ayakta

ZEYNEP KURAY / birgün
İstanbul Beşiktaş’ta halk ‘HAYIR Kazandık’ sloganları ile yürüyor

Reklam alanı

Beşiktaş Kartal Meydanı’nda bir araya binlerce yurttaş, referandum sonuçlarına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan usulsüzlüğü yaptıkları kitlesel yürüyüşle protesto ettiler. “Her yer Hayır, her yer direniş”, “Hırsız AKP işbirlikçi YSK” sloganlarını atan binler, “Hayır kazandı” mesajını vererek, hükümeti istifaya çağırdı.

 

‘HAYIR BENİM BAŞKANIM DEĞİLSİN!’

Referandum seçimlerinde YSK’nin yaptığı usulsüzlük İstanbul’un dört bir yanında protesto edildi. Bu adreslerden biri olan Beşiktaş’ta sosyalist ve demokrasi güçleri öncülüğünde bir araya gelen binlerce yurttaş,hak gaspına karşı yürüdü. Beşiktaş Kartal heykeli önünde başlayan yürüyüşte binler, kazanan Hayır’ın iadesini geri istediler. Çarşı grubunun, HAZİRAN’ın ve Beşiktaş semt sakinlerinin ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, “Hayır kazanacak” pankartı açıldı; “Hayır seni başkan yaptırmayacağız”, “YSK’yı tanımıyoruz” , “Benim başkanım değil”, “Alçak seçim kurulu” dövizleri taşındı. Yağan yoğun yağmura rağmen Beşiktaş’ı sokak sokak dolaşan binler, evlerinde oturan semt sakinlerine sık sık “Gel” çağrısı yaptı. Binler hep bir ağızdan, “Hayır kazandık”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Hırsız katıl Erdoğan”, “Beşiktaş hırsıza Hayır diyor”, “Her yer Hayır her yer direniş” sloganlarını attılar. Yurttaşların evlerinin balkonundan çaldıkları tencere tava ile destek verdiği yürüyüşte, binler hükümeti istifaya çağırdı.

 

Yurttaşlar sık sık, “Zıpla zıpla zıplamayan Tayyip’tir” sloganları eşliğinde zıpladı, Gündoğdu Marşını okudu. Kartal Heykelinin önüne geri gelen kitle yarın aynı saatte buluşmak üzere dağıldı.

Eylemden görüntüler:

besiktas-secim-hilesine-karsi-ayakta-274770-1.besiktas-secim-hilesine-karsi-ayakta-274772-1.besiktas-secim-hilesine-karsi-ayakta-274773-1.besiktas-secim-hilesine-karsi-ayakta-274774-1.besiktas-secim-hilesine-karsi-ayakta-274775-1.besiktas-secim-hilesine-karsi-ayakta-274779-1.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.