anadoluverumelimedya.com

Hüsnü Bozkurt’un annesi yattığı hastaneden çıkarıldı!

“Emperyalistleri İzmir’den denize dökeriz” dediği için hedef haline getirilen CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, alzhaymır hastası annesini 2.5 yıldır yattığı hastaneden çıkardı. CHP’li vekil Konya’daki söz konusu özel hastaneye ‘baskı yapıldığı’ bu yüzden annesini İstanbul’a getirdiğini söyledi. Sözcü’ye konuşan Konya İl Sağlık Müdürü “Hastane ile görüşme halindeyiz” dedi. Yaşananların ardından hastanenin genel müdüründen açıklama geldi

Halk Arenası programında sarf ettiği “Emperyalistleri denize dökeriz” sözleri nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AKP’liler tarafından hedef tahtasına konulan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un annesi Konya’da tedavi gördüğü hastaneden çıkarıldı ve İstanbul’a sevk edildi. Söz konusu sevk işlemi için ‘baskı yapıldığı’ iddiaları ortaya atıldı. Kendisi de tıp doktoru olan ve söz konusu hastanede eskiden yöneticilik de yapan Hüsnü Bozkurt, ambulansla annesini İstanbul’daki bir hastaneye sevketti.

Reklam alanı

Hüsnü Bozkurt annesini böyle teslim aldı.

‘AĞIR BASKI YAPMIŞLAR’

Bozkurt, kendisine geçmiş olsun demek için ulaşanlara ise “Hastanenin bir suçu yok. Ağır baskı yapmışlar” yanıtını verdi.

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan ve üzgün olduğu gözlenen Hüsnü Bozkurt “Artık annem beni bile tanıyamayacak bir halde. Alzhaymer tedavisi görüyor. Çoklu organ yetmezliği var. İki bacağı tutmuyor o yüzden evde bakımı çok zor. Bakımını hastanede yapıyoruz. Ancak geçtiğimiz pazartesi günü birden bire hastane yönetimi anneme artık hastanede bakamayacaklarını bakımının evde daha iyi olacağını bildirdi ve ‘taburcu olması daha iyi olur. Burada tedavi edilmesine gerek yok’ dedi. Belli ki hastaneye baskı yapılmış. Benim o hastanede çok büyük emeğim vardı. Orada 5 yıl çalıştım 3 yıl başhekimlik yaptım. Bu kadar emeğimin olduğu bir yerin zarar görmesini istemedim. Bu nedenle annemi başka bir hastaneye nakletme kararı aldım. Elbette Konya’daki başka bir hastane olamazdı. O yüzden İstanbul’a naklettik” diye konuştu.

Bozkurt, facebook sayfasından hastane çalışanlarına teşekkür etmesine ilişkin ise “Çalışanlarla alakalı bir durum yok. Onlar yıllarca birlikte çalıştığım arkadaşlarım. O yüzden onlara teşekkür ettim” dedi.
CHP’li vekil konunun medyaya yansıması üzerine Sağlık Bakanlığından aranıp “hastanızın evde bakımı için yardımcı olabiliriz” dendiğini ancak bunu reddettiğini de sözlerine ekledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SÖZCÜ’YE KONUŞTU: ARAŞTIRIYORUZ

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçünkendirci “Hüsnü Bozkurt’un annesi yaklaşık 2 buçuk yıldır söz konusu hastanede yatıyor ve alzhaymır tedavisi görüyordu. Bozkurt eskiden bu hastanede zaten yöneticilik yapıyordu. Yani kendi hastanesiydi. Kurum 6 ay önce el değiştirdi. Yeni yönetim ile hasta yakını arasındaki bir gelişme. Biz de il sağlık müdürlüğü olarak iddialarla ilgili hastaneyi aradık. Bize hastanın iyileşme süreci için hasta yakınıyla konuştuklarını açıkladılar. Hasta yakınlarına ‘ailesiyle birlikte olursa onun için daha iyi olur’ gibi bir açıklama yapmışlar ve onlar da kabul etmiş Bizim elde ettiğimiz bilgi bu yönde. Hastane ile irtibat halindeyiz” diye konuştu.

HASTANENİN GENEL MÜDÜRÜ: HASTANEMİZE BASKI OLMADI

Medline Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mehmet Esat Arslan,  Hüsnü Bozkurt’un annesinin alzheimer ve KOAH hastası olduğunu belirtti. Arslan, ”Hasta 88 yaşında. Alzheimer, nedeniyle etrafındaki tanımıyor. Yaşının da verdiği belki tamiratla, belli dönemlerde akciğer ve idrar enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar geçirmekte. Bu tür rahatsızlığı için hastanemizde tedavisi devam etmiş. Bazen tedavi edilmeyecek duruma gelmiş. Ancak hastanede yatması hasebiyle şikayetleri nüksettiğinde tekrar tedavi altına alınmış. Bu 7-8 aylık periyotta inişli çıkışlı tablolar göstermiştir. Ama hiçbir zaman ağır bir hastalığa düçar olmamıştır. En son da KOAH’ı vardı, hastanın o da kronikti. Büyük oranda 2-3 gün içinde rahatlamıştı” dedi.

Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile ilgili hastanelerine kamu veya kamuoyu baskısı olmadığını ifade eden  Arslan, şöyle konuştu:

”Hastanemize kamudan, ya da kamuoyundan bir şekilde baskı olmadı. Biz burada, etik kurallar içerisinde sağlık hizmeti sunan bir hastaneyiz. Hastasının alzheimer hastalığına düçar olması ve yaşı nedeniyle aslında bakıma muhtaç olan birisi. Belli dönemlerde akut enfeksiyonları tedavi edildiğinde her zaman taburcu olabileceğini iletmişizdir. Ama genellikle burada kalmıştır, hasta buradan alınmamıştır. Ama bu kez almak istemişlerdir. Önceden niye almadılar, şimdi niye aldılar, bu bizden kaynaklanan bir şey değil” dedi.

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile ilgili hastanenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamanın sorulması üzerine Arslan, ”Bir hafta, 10 gündür,  Hüsnü beyin burada, hastane ortağı olduğu, buranın sahibi olduğuyla ilgili sosyal medyada çıkan asılsız iddialar var. Biz de o iddialara cevap vermek adına sitemize onu koyduk. Bu sadece sosyal medyada doğruluğu araştırılmadan yapılan haberlere karşı öyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik” diye konuştu.

Arslan, ”Hastanın taburcu olabilecek en az 5-6 dönemi olmuştur. O dönemde alınmamıştır, hasta bu dönemde alınmıştır. Bu bizden kaynaklanan bir şey değil” dedi.

CHP’LİLERDEN SERT TEPKİ

Öte yandan CHP’li vekiller Bozkurt’un hasta annesine yapılanlara çok sert tepki gösterdiler. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yaşananlara, “Vicdanlar öyle kurumuş, insanlık o denli ölmüş ki, vekilimiz Hüsnü Bozkurt’un yatalak annesi cezalandırılıyor. Yeter. Bu kindarlık bitsin” dedi.  CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise twitter’dan “Siyasi baskıyla bu utanmazlığı yapanlar unutulmayacak, milletin vicdanında hesap verecek! Bu kadarı fazla artık” mesajını paylaştı.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.