anadoluverumelimedya.com

Perinçek: Eyalet hayalleri PKK ile birlikte hendeklere gömüldü

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının yaptıkları açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

Reklam alanı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla ABD’nin Suriye’ye saldırısını destekleyen AKP hükümetini eleştirdi ve referandumda ‘hayır’ çağrısı yaptı. Tayyip Erdoğan yönetiminin, ABD ve İsrail yandaşlığına evet diyerek, Türk milletini karşısına aldığını belirten Perinçek, “ABD teröristlerin ağababasıdır. İsrail, teröristlerin ele başıdır. Vicdanınızdaki cennette yaşamak için bir Hayır mührü de siz vurun Şer cephesine!’ dedi.

Perinçek, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından Şükrü Karatepe’nin ‘eyalet sistemi’ ile ilgili Çin’i örnek gösterdiği yazısı ve Mehmet Uçum’un “Halkımız gümbür gümbür bir devrim yapıyor. Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor” sözleri Perinçek’e soruldu. Perinçek şu yanıtları verdi:

‘ABD BOMBARDIMANINI ALKIŞLAYAN NE DEVRİMİ YAPACAK’

AKP, MHP ne yazık ki CHP yönetimi ABD’nin saldırısını alkışlıyorlar. ABD bombardımanını alkışlayan Türkiye’de hangi devrimi yapacak. İsrail’le birlikte ele ele vererek Cumhuriyet’e karşı devrim mi yapacaklar. Bu devrimin içinde halk olur mu? Halk, AB ve İsrail’le birlikte devletini kurmaz. Bugün görüyoruz getirdikleri anayasa değişikliği bir atanmışlar sistemidir. Yani halktan kaçırıyorlar devleti. Saray’ın içine taşıyorlar. Anayasa değişikliğinin özü Cumhurbaşkanı’na bağlı atanmışlar sistemi kurmak. Bakanlar Kurulu dedikleri Cumhurbaşkanı tarafından atanacak bürokratlar, teknokratlar. Bunun neresi halk devleti. Halk, Saray’ın dışında. Halk, Saray’ın duvarına gelecek “iş istiyorum, ekmek istiyorum” diyecek. Sesi sarayların duvarına çarpıp geri dönecek.

EYALET HAYALİ HENDEKLERE GÖMÜLDÜ

Çin’deki sistemi anlamamışlar. Çin ile Türkiye’nin ne ilgisi var. Çin’deki sistemde vilayetler var ve aynı zamanda bazı büyük şehirlere de vilayetlerle aynı statü verilmiş. Eyalet sistemiyle ilgisi yok. Çin’deki idare güçlü bir merkezi idaredir. Aynı zamanda halk insiyatifi vardır. Beijing, Tianjin, Guangzhou ve Şanghay’a aynı vilayetler gibi bir statü sağlanmıştır. Çünkü çok büyük kentler. Cumhurbaşkanı Başdanışmanının ifade ettiği sistemle ilgisi yok. İyi incelememişler Çin Halk Cumhuriyeti’ni. İkincisi; Türkiye eyalet sistemine geçemez. Anayasa buna izin vermez. Hiç kimse kararnamelerle, eyalet kuramaz. Kendi getirdikleri anayasayı bile doğru dürüst bilmiyorlar. Zaten Türkiye’de birileri eyalet sistemine veya federasyona geçmek istiyorsa bunu silahla yapabilir, kanla yapabilir. Buna da Türk milleti devleti izin vermez. PKK niçin ABD tarafından öne sürüldü. Eyalet sistemi için. Ama bakın hendeklere gömüldü. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’nın hayalinde eyalet sistemi varsa o hayaller PKK ile birlikte hendeklere gömüldü.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.