anadoluverumelimedya.com

TSK raporu: FETÖ, milli ve askeri bilgileri NATO’ya verdi

“FETÖ’nün, bazı milli ve askeri bilgileri NATO makamlarına servis ettiği tespit edilmiştir. FETÖ, Türkiye üzerinde emelleri olan devletlerden yardım görmektedir.” Bu çarpıcı tespitler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazırladığı raporda yer aldı. “FETÖ ve TSK” adlı raporda, terör örgütünün “küresel güçlerin stratejik hedeflerini yerine getirmek için kullanılan bir maşa” olduğu belirtildi.

FETÖ’nün dış destek aldığı vurgulandı, terör örgütün NATO ile ilişkisi tek tek anlatıldı.

Reklam alanı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Tuğgeneral Nerim Bitlisoğlu başkanlığındaki bilirkişi heyetine “FETÖ ve TSK adlı bir rapor hazırlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen 64 sayfalık raporda, FETÖ mensuplarının bazı milli ve askeri bilgileri NATO makamlarına servis ettiği belirtildi.

“FETÖ-NATO İLİŞKİSİ: Yurtdışı görevlerine seçilerek NATO kadrolarına atanan FETÖ/PDY mensubu subayların bazı milli ve askeri bilgileri gerek NATO makamlarına servis ettiği, gerekse de milli menfaatlerimizin söz konusu olduğu bazı konuların örgütün istediği şekilde gerçekleşmesini sağlayacak şekilde kullandığı tespit edilmiştir.”

Raporda örgütün dış destekli aldığı da sıkı sık vurgulandı.

“FETÖ’YE DIŞ DESTEK: Bu örgüt yabancı devletler ve istihbarat örgütleri ile doğrudan/dolaylı çıkar ilişkileri içindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden ülkemizi kontrol etmeyi amaçlayan devletler FETÖ vasıtasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ele geçirmeye veya güçsüzleştirmeye çalışmaktadır. FETÖ küresel güçlerin stratejik hedeflerini gerçekleştirmek üzere kullanılan bir maşa olarak; Cumhuriyetin niteliklerini değiştirmek, Türk Devleti ile Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek ve devleti ele geçirmek için kurulmuş bir örgüttür.”

Bilirkişi raporunda, terör örgütü PKK’dan umduğunu bulamayanların yeni taşeron olarak FETÖ’yü kullandığı ifade edildi. Aydınlık gazetesi’nin haberine göre raporda, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesi ile Fethullah Gülen’in Amerika’ya gidişi arasında çok kısa bir zaman dilimi olduğuna da dikkat çekildi.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.