anadoluverumelimedya.com

Rusya: Yapay sebeplerle düzenlenmiş saldırı

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Putin’in ABD’nin Suriye saldırısına iliişkin değerlendirmelerini açıkladı

Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuya nasıl tepki verdiğini anlattı.

Reklam alanı

Başkan Vladimir Putin’in, “Amerika’nın saldırısını egemen bir devletin uluslararası haklarının ihlali olarak” gördüğünü paylaşan Peskov, “Suriye ordusunda kimyasal silah bulunmuyor. Bu daha önce Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından tespit edilmişti. Yapay sebeplerle düzenlenmiş saldırıdır.” iddiasında bulundu.

Putin’in, ABD’nin Suriye’deki bombardımanını, dünya kamuoyunun dikkatini Irak’taki can kayıplarından uzaklaştırma çabası olarak nitelendirdiğini belirten Peskov, ABD’nin bu adımının zaten kötü seviyede bulunan Rusya-Amerika ilişkilerine yeni bir darbe niteliğinde olduğuna söyledi.

Peskov, “Bu adım bizi uluslarası terörizmle mücadele hedefine yakınlaştırmıyor, aksine daha büyük engeller oluşturuyor” şeklinde konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın talimatıyla, Suriye Hava Kuvvetlerine ait bir üssü seyir füzeleriyle vurduğunu duyurmuştu.
aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.