anadoluverumelimedya.com

Halit Akçatepe vefat etti

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Halit Akçatepe’nin doktoru usta sanatçının kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Reklam alanı

Sinema oyuncusu Halit Akçatepe’nin ölümüyle ilgili hayatını kaybettiği hastaneden açıklama yapıldı. Hastanenin Dahili Birimler Direktörü Uzman Dr. Osman Arıkan, Akçatepe’nin saat 13.55’te hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti. Arıkan, 45 dakikalık müdahaleye rağmen saat 14.40’ta Akçatepe’nin hayatını kaybettiğini kaydetti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Osman Arıkan, “Bugün 13,55 itibariyle hızır acil servis tarafından hastanemize ulaştırılmış olan tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe’yi yağtığımız bütün müdahelelere rağmen kaybetmiş bulunuyoruz. Yakınlarından elde ettiğimiz bilgi doğrultusunda; evde aniden fenalaştığı, solunumunun kesildiği belirtildi. Daha önce zaten nörojenik bir rahatsızlık geçirdiğini 2 yıla yakındır da bakım hastası şeklinde hayatını idame ettirdiğini öğrendik. Bize getirildiğinde solunumunun ve kalbinin durmuş olduğu, ulaştırma esnasında da gereken müdahalelere ilgili arkadaşların başlamış olduğunu öğrendik. Bizde hemen yoğun bakıma aldık ve müdahaleye başladık. 45 dakika süren resüsitasyon müdahelesi yaptık. Hayata döndüremedik” dedi.

‘ANİ BİR KALP KRİZİ GEÇİRDİ’

Arıkan, gazetecilerin ölüm sebebini sorması üzerine, “Görünüş itibariyle kalp ve solunum yetmezliği. Son iki yıldır süren bir hastalığı var. Bize aktarılan tarafıyla ani bir kalp krizi” yanıtını verdi.

CENAZE KARACAAHET’E DEFNEDİLECEK

Halit Akçatepe’nin özel hemşiresi Fatih Gedik ise, cenazeye ilişkin tarihi bilmediğini belirterek cenazenin Karacaahmet Mezarlığı’na defnedileceğini söyledi.

Gedik, usta oyuncunun kalp krizi anına ilişkin de “Aniden gelişti. Bu şekilde olacağını beklemiyorduk. Hastalığından kaynaklı sadece jest ve mimiklerle anlaşabiliyorduk” ifadelerini kullandı.

Halit Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe ise 18.30 sıralarında hasteneden ayrıldı.

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

1 Ocak 1938’de Üsküdar’da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi’nde okur. Babası Sıtkı Akçatepe’dir. Konservatuvar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuvar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir). Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına “bize bir çocuk oyuncu lazım” dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit’i oynatmıştır. İlk filmini 1943’te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi’nden mezun oldu. 1959’da Anıtkabir’de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972’te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963’te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975’te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.


Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması’nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu’nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın torunudur.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.