anadoluverumelimedya.com

‘Bu kadar azmanın sonu iyi değil’

‘Derdimiz Anayasa Mıydı’ isimli panelde konuşan emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, referandumda hayır oyu verecekler için kullanılan ‘terörist’ yakıştırmasına tepki gösterdi: “Bu kadar azmanın sonu da iyi değil.”

Reklam alanı

FETÖ’nün kumpas davalarında mağdur edilen emekli komutanlar Boğaziçi Üniversitesi’nde referandum sürecini değerlendirdi. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Tümamiral Semih Çetin ve emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından organize ‘Derdimiz Anayasa Mıydı’ isimli panelde konuştu.

‘Hayırcılar terörist’ söylemlerine tepki gösteren Ali Türkşen şunları dedi: “Hayır çıkarsa ne olacak şimdi. Türkiye’nin yarısı terörist mi diyecekler. Hani hayır diyenler terörist ya. 17 Nisan sabahına birlikte uyanacağız. O yüzden bu kadar keskin, dışlayıcı söylemler artık nankörlük ötesi oluyor. İnsanı değerleri filan aşıyor. Samimiyetle söylüyorum, şu masada bir deniz kuvvetleri, bir kara kuvvetleri komutanı oturuyor idi. Bu insanları siz atmışsınız. Siz bu kadar eziyet ettiğiniz insanlar için çıkıp ‘hayır diyenler teröristtir’ diyorsanız, ayıp etmenin ötesinde bir şey yapıyorsunuz. Bu nankörlüktür. Bakın masanın başında üstün cesaret madalyalı komutan oturuyor. Korkak diyecek kadar adileştiler zaten. Bu işi artık ne hale getirdilerse. Bu nankörlükte, bu kadar azmanın sonu da iyi değil.

‘İKTİDAR İÇİN DE HAYIRLI OLUR’

“Birileri bir devri kapatıp bir başka devri açmak istiyor” diyerek sözlerine başlayan Ahmet Yavuz, Devletin hızlı çalışması hatalar yapmaması için engel değil. Devlet çok hızlı çalışırsa hatalar yapar. Doğu’da beyaz Torosların gezdiği zamanlarda devlet hızlı çalışıyordu” dedi. Korkak toplumların demokrasi kuramayacağını vurgulayan Yavuz, “Bu anayasa Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek. Biz 12 kadar il dolaştık. Durum çok vahim. Çünkü üretim yok, bilimin rehberini kaybetmişiz, içeride huzurlu insan yok. Dolayısıyla gerçekten işimiz zor. Ama güçlü insanlar zoru seçer. Zoru seçmeliyiz ve zoru bilerek yola çıkmalıyız. Evet çıkarsa problemlerimiz artar ama hayır çıkarsa iktidara sarı kart olur. Ben ne yapıyorum diye sorar. O yüzden hayır çıkarsa bizzatihi ikdidarın kendisine hayır olur.”

‘İNSANLARA ULAŞMALIYIZ’

İki saati aşan konuşmalar öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. Konuşmacılardan Tümamiral Semih Çetin, “Evde oturmakla bu işler olmuyor. Klavye başında olmakla da olmuyor. Bizim mutlaka ve mutlaka yollara düşüp insanlara ulaşmamız gerek” dedi. “15 yıldır ne yapmak istediniz de yapamadınız” diye sordu ve referandumdan evet çıkması halinde Türkiye’nin daha kötüye gideceğini vurguladı. Panel, öğrencilerin emekli askerlere yönlettikleri sorularla devam etti.

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.