anadoluverumelimedya.com

AB Komisyonu Başkanı Juncker: Teksas ABD’den ayrılsın

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) en büyük gruba sahip olan Avrupa Halk Partisi’nin Malta’da düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının (Brexit) her şeyin sonu olmadığını belirtti.

Reklam alanı

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce yaptığı Brexit açıklamalarını eleştiren Juncker, “Başka bir kıtada da yeni seçilen bir başkan, İngilizlerin AB’den ayrılmasına doğrusu elini ovuşturarak sevindi ve diğer ülkelerden de aynısını yapmasını istedi. Böyle devam ederse ben de Ohio’nun bağımsızlığını ve Teksas’ın ABD’den ayrılmasını isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Tartışma tüm insanlar için olmalı

AB Komisyonu’nun daha önce ortaya koyduğu “beyaz kitabı” anımsatan Juncker, buradaki fikirlerin Avrupa’da tartışılmasını ve bu tartışmalara tüm insanların katılmasını istedi.

Juncker, “Sürekli Komisyon’un emretmesinden, dikte etmesinden, talep etmesinden, zorlamasından şikayet etmek yerine şimdi hükümetlerin, parlamentoların ve sivil toplumun ne istediğini ifade etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.Avrupa’nın ekonomik ve para birliğini derinleştirmesi gerektiğini anlatan Juncker, savunmaya da daha fazla katkı sağlanması gerektiğini kaydetti.

Avrupa ve avro konusunda kuşkulu olanlarla konuşmak gerektiğini ancak popülistlerle konuşma ihtiyacının bulunmadığını ifade eden Junker, insanların haklı sorunlarının dinlenmesi gerektiğini kaydetti.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.