anadoluverumelimedya.com

İşte ‘Evet’çilerin sandık oyunu!

Yurt dışında oy kullanma işlemleri Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği’nde de başladı.

Reklam alanı

Ülkede yaşayan Türk seçmenler oy kullanmak için konsolosluk şubesine geldiklerinde, cep telefonlarının sandık görevlilerine bırakılması istendi. Ancak, gözlemci olarak görev yapan MHP’lilerden Harun Ökten hem evet oyu kullandığını TV 2’ye açıkladı hem de ‘evet’ oyu kullanılmış oy pusulasının fotoğrafını Facebook’ta paylaştı.

Aydınlık’ın haberine göre, ismini vermek istemeyen bir Türk seçmen, Ökten’in bazı seçmenleri etkilemek için bu yola başvurduğunu ve  bunun ‘bir AKP oyunu’ olduğu iddia etti.

Oy kullanan seçmenler arasında AKP’liler ve AKP’yi destekleyen MHP’lilerin bunu her seçimde yaptığını ifade eden yurttaş, sosyal medyada paylaşılan oyun geçersiz sayılması gerektiğini söyledi.

CHP adına seçim gözlemcisi olan Bekir Yıldız konuyu sandık başkanı ile görüşeceğini, oy kullanırken cep telefonu kullanmak yasak olduğu halde “evet” damgalı pusulanın resminin nasıl çekilip, nasıl sosyal medyada paylaşılacağını soracağını söyledi.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı tarafından bazı vatandaşlarımıza gönderilen maillerde şöyle denildi:

“Anayasa Değişikliği Halkoylamasında yurt dışı temsilciliklerimizde 27 Mart-9 Nisan 2017 tarihleri arasında sandık açılacaktır. Sandık açılacak tarih aralığı ülkelere göre farklılık arzedebilmektedir. Yurtdışı seçmenlerin yine 27 Mart-16 Nisan tarihleri arasında sandık açılan gümrük kapılarında da oy kullanmaları mümkündür. Yurtdışı seçmen kaydınız olması halinde yurt dışında sandık açılan herhangi bir temsilciliğimizde veya gümrük kapılarında oy kullanabilirsiniz. Yurt dışı seçmen kaydınızın olup olmadığını ve hangi temsilciliğimizde hangi tarihlerde ve adreste sandık açılacağını “www.ysk.gov.tr” adresinden öğrenmeniz mümkündür. En iyi dileklerimizle.”

Ancak yurttaşlar bu mesajın, AKP karşıtı seçmenlere gönderilmediği iddia etti.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada da, “Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız 27.03.2017-09.04.2017 tarihleri arasında hafta içi ve hafta sonu 09:00-21:00 saatleri arasında Konsolosluğumuza gelerek geçerli Türk kimlik belgeleri ile oylarını kullanabilirler. Oy kullanımı için kullanılabilecek kimlik belgeleri:

–Türk Nüfus cüzdanı (fotoğraflı ve TC kimlik numaralı)

–Türk pasaportu (süresi geçmemiş)

–Türk sürücü belgesi

–T.C. Uluslararası Aile Cüzdanı

Geçerli kimlik belgeleri mevcut olmayan vatandaşlarımızın halkoylamasından önce randevu alarak Konsolosluğumuza başvurmaları gerekmektedir” denildi.

Danimarka’da yaklaşık 33 bin Türk’ün oy kullanma hakkı var.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.