anadoluverumelimedya.com

Almanya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İlim Yayma Vakfı’nın Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Başbakan Angela Merkel’e yönelik “Nazi uygulaması yapıyorsun” ifadesini kullandı.

Reklam alanı

Erdoğan’ın Nazi söylemine yanıt veren Gabriel, “Sabırlıyız ama aptal değiliz” dedi. Passauer Neue Presse gazetesine konuşan Gabriel, Nazi suçlamalarını şoke edici olarak nitelendirirken, “Bu nedenle Türk mevkidaşıma burada sınırın aşıldığını açıkça bildirdim” ifadesini kullandı.

 

TÜRKİYE’YE AB KAPILARINI KAPADI

Önceki gün de haftalık “Der Spiegel” dergisine konuşan Gabriel, Türkiye’nin bundan sonra Avrupa Birliği üyesi olmasını ‘gerçek dışı’ olarak tanımladı.

“Türkiye, AB üyeliğine hiçbir zaman olmadığı kadar uzak” diyen Gabriel, Türk politikacıların Almanya’daki mitinglerinde Almanya’ya yönelik kullanacakları sözlerin içeriğine göre, konuşmalarını yasaklama hakkını saklı tuttuklarını da söyledi.

 

Kendini “Türk dostu” olarak tanımlayan Gabriel, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda eskiden şüpheleri olduğunu, bu görüşüyle partisi sosyal demokrat SPD içinde azınlıkta kaldığını ve Başbakan Angela Merkel’in önerdiği “imtiyazlı ortaklık” fikrine de sıcak bakmadığını ifade etti.

SCHULZ DA SERT ÇIKTI

Öte yandan, dün düzenlenen kongrede rekor bir destekle Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Başkanlığı’na geçen Martin Schulz, Erdoğan’ın sözlerini “küstahlık” olarak nitelendirdi.

Schulz, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada “Dost bir ülkenin cumhurbaşkanının bu ülkenin başbakanını bu şekilde aşağılaması küstahlıktır” dedi.

Schulz, “NATO üyesi ve AB üye adayı bir ülkenin devlet başkanının uluslararası diplomasi kurallarını çiğneyemeyeceğinin Erdoğan’a anlatılması gerektiğini, ancak onun bir devlet başkanına yakışmayan tutumunu sürdürdüğünü” sözlerine ekledi.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.