anadoluverumelimedya.com

Aynı Gemi

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

Geçenlerde bir yerde okudum. Reklamlardaki güzel insanlar üzerine bir yazıydı. “Herkes aslında böyle aileler olmadığını bilmiyor mu, herkes güzel, herkes mutlu” konulu bir yazıydı.

Yazının sonunda söylenen ise şuydu: ” Evet, herkes biliyor, ama sonuçta insanın aklında o görüntüler kalıyor, önemli olan da bu. ”

 

İki gündür hop oturup hop kalkıyoruz. Hollanda’da olanlar yüzünden. Gözümüzün önünden o görüntüler gitmiyor. Polis tarafından girilmesi engellenmiş bölge, tomalar, gözaltılar. Sınır dışı edilmeler. Ve hatta Hollanda başbakanının söylediği sözler.

Bu size bir şeyleri hatırlatıyor mu? Mesela Gezi olaylarını? Tomalar, gözaltılar, yerlerde sürüklenen insanlar. Hem de haftalar boyunca. Ajanslar bu görüntüleri bütün dünyaya geçmişti.

 

Basında yayınlandığı üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde Türk bakanların otel rezervasyonları, salon sözleşmeleri iptal edildi.

Peki bu ne hatırlatıyor? İnsanlar Mhp kongresini yapmaya çalıştılar, yaptırılmadılar. Mhp’li isimler halen konuşacak salon bulamıyor. Buldukları salonun ışıkları yanmıyor, v.s. Bunlar da bütün dünyanın gördüğü, bildiği olaylar. Basında neredeyse her gün yer alıyorlar.

Yani bizim ülkemizde ne oluyorsa, son günlerde aynı şeyler yurt dışında ülkenin ülkeden sorumlu kişilerinin başına geldi. Dışarıdan bakanlar “o A tipi Türk, o B tipi Türk” demiyor. “Türk” diyor. Ve onların alışık olduğunu düşündüğü muameleyi onlara reva görüyor. Biz de anlıyoruz ki, bu ülkede olanlar dünyaya bizi çok kötü tanıtmış.

Kendi ülkenin vatandaşının saygınlığını sağla ki, sen saygın olasın” şeklinde bir sonuç çıkıyor bundan.

Yukarıdaki reklam örneğinde olduğu gibi, insanlar o ülke ile ilgili ne gördülerse akıllarında o kalıyor. Ve uyguladıkları da aynen bu oldu.

Sayın kişiler, hepimiz aynı gemideyiz!

 

Not:

Hiç şüphesiz, Hollanda’nın yaptığı uluslararası teamüllere ve ahlaka aykırı bir davranış. Ancak, “gelmeyin” dendikten sonra “uçağıma atlar gelirim” dediler. Uçağın iniş izni iptal edildi. “O zaman ben de arabayla gelirim” dendi. Denmemeliydi.

İstenmediğiniz yere gitme ısrarı hiç iyi olmadı. Hem saygınlığımıza, hem de büyük devlet olma onurumuza hiç ama hiç yakışmadı. Sn. Baykal’ın dediği gibi, kendimizi rencide olmuş hissediyoruz. Hem rencide eden, hem de ettiren uluslararası teamüllere uymamışlardır diyoruz. Türk ulusuna da bir iade-i itibar borçları vardır.

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.