anadoluverumelimedya.com

Sinan Oğan’dan Tarihi Konuşma

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan,  Hayırlı Anadolu Yürüyüşü’ne İstanbul’dan devam etti. Leyla Gencer Sanat ve Opera Merkezinde konuşan Oğa n, son günlerde kendisine ve dava arkadaşlarına yönelik saldırılara değinerek, “Kürsü devirip salonlara baskın verenler;  17 Nisan sabahı yine yüzyüze bakacağız” dedi. Oğan, şöyle devam etti:

Reklam alanı

“TV ekranını kapatanlar, bu devran dönecek. O zaman bugün yaptıklarınızdan pişman olacaksınız. Bu kraldan çok kralcı kesilen, hayır üzerinde baskı kuran valilere, bürokratlara sesleniyorum. Bu devran dönecek, hepsinin hesabı sorulacak. Birisi çıkmış tiyatro diyor. Saldırılara FETÖ tuzağı deniliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a çağrımdır;  Bu saldırıları yapan FETÖ’cü ise, saldırılar bir tiyatro ise savcılar elinde, devlet elinde, niye arka kapıdan salıyorsun? Sorgulasana. Niye bırakıyorsun, sende mi FETÖ’cüsün? İstanbul savcısı da mı FETÖ’cü. Adalet Bakanı’nı buradan savcılara şikayet ediyorum, FETÖ’cüleri kollamaktan.”

“PKK bana saldırdığında neredeydiniz?”

Salonları kapatmanın, kürsüleri devirmenin çare olmadığını bildiren Sinan Oğan, “Bizi yıldıramazlar. 2014’de PKK terörü bizi hedef aldığında yılmadık. 60 AKP’li mecliste bizi darp ettiğinde yılmadık. Bugün de yılmayacağız ama şunu da soracağız; o salonlarda slogan atıp kürsü deviren arkadaşlar, 60 AKP’li bana saldırdığında neredeydiniz, PKK saldırdığında neredeydiniz, Barzani paçavraları havaalanlarına dikildiğinde neredeydiniz?” dedi.

“Gerekirse öleceğiz, ülkeyi böldürmeyeceğiz”

Kardeşi kardeşe düşürmenin vebalinin büyük olduğunu da belirten Sinan Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugünler geçecek, yüzyüze bakacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Kime karşı, teröristlere, PKK’lılara, tek adam zihniyetine, Atatürk, cumhuriyet düşmanlarına karşı.  Bu mücadele, Türkiye’yi federasyona götürmek isteyenlere karşıdır. Türkiye’nin asla bir federasyona gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Öleceğiz gerekirse, bu ülkeyi böldürmeeceğiz. Her türlü baskıya boyun eğmeyeceğiz. Tek adamın keyfine göre ülkenin yönetilmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülke, Türk milleti birden büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk dahi bu kadar yetkiyi istemedi, elinin tersiyle bir kenara attı. Siz kim oluyorsunuz? Atatürk’ün kullanmadığı yetkiyi kullanmak istiyorsunuz.”

“Rüyadan uyanın”

Sinan Oğan, ülkenin sessiz çığlığının, dip dalgasının duyulması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu insanların tek adam rejimine boyun eğeceği rüyasından uyanın. Bu millet yedi düvele mücadele etmiş, saltanatı yıkmış, cumhuriyeti kurmuş bir millettir. Ne mutlu Türküm demekten bizi men edemeyeceksiniz. 16 Nisanda ‘Hayır’ı çıkarıp, dağa taşa ‘Ne mutlu Türkiye’ diye yazdıracağız. Hayırlı günlerde buluşmak dileğiyle. “

haber3hilal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.