anadoluverumelimedya.com

Çaresizlik

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

Bir ülke.

Vatandaşları..

Bir siyasi parti ve onu destekleyenler.. Ama tek adam rejimini istemeyenler aynı zamanda.

 

Yıkılmakta olan bir imparatorluk ve ondan ortaya çıkarılan bir cumhuriyet.

Yıllarca cehalet içerisinde bırakılmış bir toplum.

Mücadeleler ve savaş içinde geçen bir yaşam. 1. dünya savaşında 16 cephede çarpışan bir imparatorluk, savaşlarla kaybedilen nesiller..

Osmanlı İmparatorluğu… Muhteşem bir başlangıç, sonra zaman içinde çağlara ayak uyduramama ve çöküş.

Bu durumda bir güneş, bir ışık, imdada yetişti ve Ortaasya’nın bozkırlarından gelen ruhla ne kaldıysa onu kurtardı ve küllerinden bir cumhuriyet yarattı.

Ortam ümitsizdi. Umut yarattı. Para yoktu, oldurdu, ordu yoktu, oluşturdu, düşman çoktu, yok etti.

Cumhuriyet kuruldu. Ama bu zorluklarla kurulan cumhuriyet her sorunu çözemedi, düşmanlar tekrar ayaklandı, hainlerin torunları vardı, eğitim istenilen ölçüye gelemedi ve bugünlere geldik.

Cumhuriyet tehlikede. Basından takip ediyor ve görüyoruz ki, halk durumun farkında ve sağ sol, şu bu parti demeden referanduma kendini hazırlıyor.

Bugün bir haber paylaştık. Çiftçilere yapılan tehdit ile ilgili bir haber. “Eğer hayır çıkarsa yandınız siz” denmiş ve adamlar dehşet içinde ‘evet’ demek zorunda bırakılıyoruz demişler. (bkz. Haberler – Denizli Köylerinde “Hayır” Tehdidi)

Ülkemizin önde gelen isimleri, eski siyasetçiler ve daha bir sürü kişi bütün ülkeyi dolaşarak bu anayasa oylamasının ne anlama geldiğini halka anlatıyorlar. Salonlar doluyor, insanlar dışarı taşıyor. Gayet akıllıca konuşmalar yapılıyor. Anlatanı da, dinleyeni de takdir ediyoruz.

Ancak hükümet tarafsız olmayıp çaresiz kişileri sindirirse, o kişilerin durumunu düşünün. Bu parti meselesi değil, ülke meselesi. Kişiler açlıkla tehdit edilince ne yapmalılar?

Anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini anlatan değerli kişiler halkın bu şekilde baskı altına alınmasını önleyebilecek faktörler konusuna da eğilecekler mi?

Bu duruma çözüm önerileri her şeyden önce Chp’nin politikalarında görülmeli ve derhal yayılmalıdır diye düşünüyoruz.

Vatanını seven, Akp’ye karşı olmayan, seçimlerde ona veririz yine, ama tek adam rejimine ülkemiz için hayır diyeceğiz diyen kişiler her yerdeler. Bu tehdit ile başa çıkma yollarını onlara göstermelisiniz. En çok aydınlatılması ve yol gösterilmesi gereken kesim kendini göstermeye başlıyor. Her şeyden önce, ülke gerçeklerini görmek ve çözümlemek isteyenler bu hassas, iç parçalayıcı zayıflığı algılamak durumundalar.

Bu şekilde bir sorun oluşuyor olduğuna göre dinamik düşünerek, halkı aydınlatma konuşmalarına bu konu ivedilikle dahil edilmelidir.

 

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.