anadoluverumelimedya.com

Türkeş Vakfı’ndan AKP’ye sert tepki

AKP’nin ülkücü kitleyi etkilemek için Alparslan Türkeş’i kullanmasına Türkeş Vakfı’ndan tepki geldi. Vakıf Başkanı Seval Türkeş, ’Referandum öncesi geleneksel hale gelen Türkeş istismarcıları binbir kılığa girerek bu günlerde yeniden sahne almışlardır’ dedi

Reklam alanı

Alparslan Türkeş Vakfı, AKP’nin milliyetçi oyları alabilmek Alparslan Türkeş’i kullanmasına sert tepki gösterdi: Her önüne gelenin kandırdığı bu fikir fakiri istismarcılar, ne yaparlarsa yapsınlar Türk milliyetçilerini ve ülkücüleri kandıramayacaklardır.

Alparslan Türkeş Vakfı adına Başkan Seval Türkeş, AKP’nin halk oylamasında “evet” oylarını artırmak için MHP’nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in adının ve fotoğraflarının kullanılmasına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

YENİDEN ALDILAR

Alparslan Türkeş’in, Türk milliyetçiliğini, kurucusu olduğu siyasi partinin programı haline getirmek suretiyle Türk siyasi tarihine damgasını vurduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “MHP ve ülkücü hareketin kurucu lideri Türkeş, bu manada kişiliği, hayatı, fikirleri, ülküsü ve mücadelesiyle geniş kitleleri derinden etkilemiş; bir çok yönüyle öncü ve örnek olmuştur.

Hayatı boyunca siyasi çıkar uğruna milli ve manevi değerlerin istismarından özenle kaçınan Başbuğ Alparslan Türkeş, ‘gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için’ siyaset yapmayı şiar edinmiştir.

Siyasi varlıklarını zamanında Türkeş düşmanlığı üzerine bina edenler, kitleler üzerindeki büyülü etkisini keşfedeli sözde ‘Türkeşsever’ olmuşlardır.

REFERANDUM ÖNCESİ NAFİLE ÇABA

Hemen her seçim öncesi ve özellikle de referandum öncesi geleneksel hale gelen ‘Türkeş istismarcıları’ binbir kılığa girerek bu günlerde yeniden sahne almışlardır.

Türkeş beyin ve fikirlerinin istismarı, kim tarafından yapılırsa yapılsın en hafif tabiriyle Başbuğumuzun kemiklerini sızlatmaktadır.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in yetiştirdiği milyonlarca ülkücüye olmadık hakaretleri reva görenlerin, iktidarda kalabilmek için siyasi rekabetin ötesinde MHP’yi yerden yere vuranların, iktidarları boyunca sürgünlere ve kıyımlara uğrattıkları ülkücü, milliyetçi ve vatanseverler kadroların yerine yandaşlarını yerleştirenlerin şimdilerde sözde Türkeşsever olmaları yalanın, riyanın ve istismarın ibret tablosudur.

KANDIRAMAZLAR

Her önüne gelenin kandırdığı bu fikir fakiri istismarcılar, ne yaparlarsa yapsınlar Türk milliyetçilerini ve ülkücüleri kandıramayacaklardır.

Türkeş Bey’in görüşleri, fikirleri ve ülkeleri birbirinden ayrılmaz bir bütündür; tamamı kayıtlı, belgeli ve tescillidir.

En büyük eserim dediği MHP’nin yönetiminin, Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’in siyasi hatırasını incitenlere ve siyasi çıkar için riyakarca istismar edenlere referandum tercihinden bağımsız olarak, gerekli cevabı vermesini umuyor, bekliyor ve temenni ediyoruz.

Vakfımız, yeri ve zamanı geldikçe; Alparslan Türkeş’in manevi hatırasını, fikirlerini ve eserlerini istismar edenlere karşı gerekli yasal yollara müracaat edecek, açıklamalarıyla kamuoyunu aydınlatacak ve Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’in aziz hatırasına sonuna kadar sahip çıkacaktır.”

EVET KAMPANYASINA ALET ETMİŞLERDİ

AKP 16 Nisan’da yapılacak olan Başkanlık Anayasası için Ankara Arena Spor salonunda yaptığı kampanya tanıtımı toplantısına da Alparslan Türkeş’i alet etmişti. Tribünlerde yer alan; Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu posterleri dikkat çekmişti. Oysaki bu isimlerin açıkça başkanlığa karşı oldukları, yaşarlarken başkanlığa ilişkin yaptıkları beyanlarda sabitti.

Öte yandan ülkücü camiadan istediği desteği alamayan Başbakan Binali Yıldırım da grup toplantısında bozkurt işareti yaparak MHP’li seçmeni etkilemeye çalışmıştı.


 

Yaşasaydı ‘hayır’ derdi

 

Mustafa K. Erol

Ülkü Ocaklarının 1966’daki kurucusundan biri olan Aytekin Yılıdırım, referandum sürecini ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP ile birlikte hareket etmesini Aydınlık’a değerlendirdi.

“Ben milletin yanındayım. Ben milliyetçiliğim, ülkücülüğüm gereği ‘hayır’ oyu kullanacağım” diyen Aytekin Yıldırım şöyle devam etti, “Türkeş Bey’in emriyle Ülkü Ocaklarını kurduk. PKK ile anlaşanlara, Oslo görüşmesi yapanlara, devletin her tarafına FETÖ’yü yerleştirenlere ‘evet’ demeyiz. Daha birkaç yıl önce PKK’ya çadır mahkemesi kurduranlara milliyetçi taban oy vermeyecektir. Sayın Türkeş de yaşasaydı ‘hayır’ oyu verirdi, ‘hayır’ derdi. Bu teklifi katiyen desteklemezdi. Devlet adamı olarak hareket ederdi. Kendi çıkarını düşünmezdi.”

BİZİ BÖYLE YETİŞTİRMEDİ’

Ülkü Ocaklarının kurulduğu 1966’tan Alparslan Türkeş’in hayatını kaybettiği 1997’ye kadar Türkeş’le birlikte çalıştıklarını vurgulayan Aytekin Yıldırım, MHP seçmenine seslenerek, referandumda ‘hayır’ çağrısı yaptı. Yıldırım şöyle konuştu: “MHP’li seçmenin yüzde en az 80’i ‘hayır’ diyecek. 1966’tan beri ülkücü camiadayım, gözlemliyorum. Bana telefon açan arkadaşlarımız var. Milliyetçi taban ne yapacağını biliyor. Benim ülkücülerin hepsine çağrım da hayır demeleridir. Türkeş Bey bizi böyle yetiştirmedi. Bize memlekete sahip çıkın dedi. Ben Türkeş Bey’in ‘memlekete sahip çıkın’ sözünden hareket ediyorum, o yüzden de ‘hayır’ diyorum.”

BAHÇELİ KOLTUĞU İÇİN EVET DİYOR’

Devlet Bahçeli’nin siyaseten MHP’yi zor duruma soktuğunun altını çizen Yıldırım şunları söyledi: “Bahçeli’nin iyi siyasetçi olduğunu zannetmiyorum. Aksi olsa oy alır, MHP’yi iktidara getirir. Bahçeli Türkiye için yemin ettiğini söylüyor. O, yemin ederken ayağını kaldırmıştır. Bekâ meselesi diye destek verdiği Erdoğan’a geçen sene neler söylüyordu! Bahçeli’nin bahsettiği kendi bekasıdır. Ömür boyu rahat, şimdi önümüzdeki seçimler için kendi milletvekilliğini garantiliyor. Bahçeli, kendi koltuğunu garantilemek için ‘evet’ diyor.”

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.