anadoluverumelimedya.com

Die Welt muhabiri Deniz Yücel tutuklandı

Hakkında başlatılan bir soruşturma sebebiyle 14 Şubat’ta gözaltına alınan ve bugün adliyeye getirilen Alman Die Welt Gazetesi’nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Yücel çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Reklam alanı

Die Welt Gazetesi Türkiye Muhabiri Deniz Yücel, İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Yücel, avukatıyla birlikte soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın odasına çıkarıldı.Savcılık, Die Welt Gazetesi Türkiye Muhabiri Deniz Yücel’in “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla tutuklanmasını istedi. Yücel, mahkemeye sev kedildi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş Twitter hesabından Deniz Yücel’in tutuklandığını duyurdu.

Yücel’in ifadesi alınırken, gazeteci arkadaşları ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da adliyeye geldi.

Adliyedeyiz… Gazeteci Deniz Yücel’e, gazete yazıları, attığı bir tweet ve anlattığı bir fıkra sorulmuş.

Gazeteci – Die Welt Yazarı Deniz Yücel TUTUKLANDI.

Aynı soruşturmada 3 gazeteci tutuklandı

Yücel’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenen e-postalarına yönelik haberleri nedeniyle “Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kötüye kullanmak ve terör propagandası” yaptığı öne sürülüyor. Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat tutuklanmıştı.

Almanya’dan açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İtalya’nın başkenti Roma’da İtalyan mevkidaşı ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Deniz Yücel’e ilişkin soruları da yanıtladı. Gabriel, “Die Welt muhabiri Deniz Yücel iki haftadan uzun bir süredir, bir neden gösterilmeksizin özgürlüğünden edildi. Umarım bugün hakkında verilecek karar basın özgürlüğüne uygun bir karar olur” dedi.

Die Welt böyle duyurdu: Tutuklu yargılanacak!

Gazeteci Deniz Yücel’in bağlı olarak çalıştığı Alman gazete Die Welt, Yücel’in tutuklanmasını yarınki baskısında manşetten tam sayfa olarak duyurdu. Gazete, “Deniz Yücel tutuklu yargılanacak!” dedi.

die-welt-muhabiri-deniz-yucel-tutuklandi-250748-1.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.